• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Energiatudatos vállalat lett a kórházcsoport

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Elsőként és eddig egyedülállóként a szabolcsi kórházak is megkapták a díjat.

A harmadik Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat keretében elsőként és eddig egyedülállóként az ország egészségügyi szektorában, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház is „Energiatudatos Vállalat"díjat kapott.

A 2011-es jelképes alapkőletétel óta a Virtuális Erőmű Program (VEP) az országban egyedülálló szakmai és társadalmi összefogással rendelkező energiahatékonysági programmá nőtte ki magát. Az induláskor azt a célt tűzte ki maga elé a program, hogy 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőművet „építsen" fel, vagyis ennyi energiát megtakarítson. Az elmúlt fél évben több mint 800 cég vett részt a programban, sokuk már jelentős energia megtakarítással büszkélkedhet.

A díjátadáson az Energiatudatos Vállalat címet nyolc szervezet kapta meg, közöttük a megye négy kórházát tömörítő intézmény is. Jelzi a díjazottak köre is, hogy az energiatudatosság nemcsak az ipari szegmensben, hanem az intézmények számára is elérendő cél. A csatlakozás egyik legnagyobb értéke, hogy a mások tudatos és sikeres gyakorlatának az alkalmazásával lehetőség nyílik a költségek csökkentésére, a versenyképesség növelése mellett. A következő 7 éves ciklusban az európai uniós forrásokban most először jelenik meg a vállalati energiahatékonyság, mint kiemelt prioritás.

Az intézménycsoporthoz tartozó megyei kórházak a jövőben mind a környezettudatos gazdálkodásba, mind a pályázati lehetőségeibe szeretné beépíteni a VEP motivációs rendszerét, mint a vállalati versenyképesség hatékony eszközét.

A kórházaink számára is fontos a környezettudatosság mellett, az éves szinten elérhető költségmegtakarítás is, amely az energia hatékony felhasználásának eredménye lehet. Emellett a díj erősíti az a társadalmi szerepvállalást is, amely eddig is jellemezte kórházainkat, mind a prevencióban, mind a környezettudatos példamutatásban. A díjátadón az országban az első megyével, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vezetőjével, Seszták Oszkár elnökkel stratégiai együttműködést írt alá a szervezet. A megye a kórházakkal közösen eredményesen járulhat hozzá a környezettudatos szemlélet elterjedéséhez, az energiatakarékossághoz, az energiahatékonysághoz - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink