• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fejlesztési együttműködés a reumakórház és az egyetem között

Regionális hírek MA 11:10 Forrás: Weborvos
Fejlesztési együttműködés a reumakórház és az egyetem között

A felek kutatópontot hoznak létre a hévízi intézményben a természetes gyógytényezők és a balneológia területén végzett vizsgálatokra fókuszálva.

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő augusztus 28-án. A partnerség a kutatás-fejlesztési, innovációs és képzési tevékenység mellett kiterjed az egészségügyi és gyógyturisztikai szolgáltatások fejlesztésére is - tudatták közleményben.

A Széchenyi István Egyetem kiemelt célja, hogy a modern technológiákat a fenntarthatóság, valamint a társadalom jóllétének szolgálatába állítsa. Ennek jegyében az egyik fókuszterülete az egészségügy, az egészségtechnológia. Az intézmény Győrben valósítja meg MedTech Campusát, amely a gyakorlatorientált szakemberképzés mellett új szabadalmak, innovációk, egészségipari kooperációk létrejöttét ösztönzi, és minőségi szolgáltatásokkal kíván hozzájárulni a térségben élők egészségmegőrzéséhez. Ezen törekvéseket szolgálja a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdővel megkötött együttműködési megállapodás is, amit dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke és dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a kórház főigazgatója írt alá a győri campuson.

A partnerség egyik fontos célja az egyetem Egészség- és Sporttudományi Karán több mint 25 éve folyó egészségtudományi képzések fejlesztése a kórház szakembereinek részvételével. Tervezik többek közt egészségügyi technológus képzés indítását, emellett a kínálatot a gondozásügy és a pszichológia területével bővítenék, valamint elindítanák a Sportmedicina és Digitális Egészségügy Tanszéket.

A felek kutatópontot hoznak létre a hévízi intézményben a természetes gyógytényezők és a balneológia területén végzett vizsgálatokra fókuszálva. A közös munka a sporttudományt is érinti mérési technikák, modellek és módszerek kidolgozása révén. Szintén kiemelt cél a telemedicina rendszerszintű bevezetése a megfelelő technológiai háttér biztosításával. Az együttműködésben növelnék a kórház és az egyetem nemzetközi megjelenését, valamint ösztönöznék a fiatal orvosokat a tudományos, kutatói és oktatói életpálya felé.

A Széchenyi István Egyetem által létrehozott Rejuniva Kft. az idősödő és aktivitását megőrizni kívánó emberek életminőségére fókuszál, a Rejuniva Longevity+ program pedig modern életviteli mintát kínál az érett felnőttkor életszakaszára. E program fejlesztéséhez, korszerű szolgáltatások nyújtásához szintén hozzájárulhat a kórház mozgásszervi rehabilitáció és prevenció területén meglévő tapasztalata.

(A képen Dr. Törzsök Péter, a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának nemzetközi dékánhelyettese, dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő főigazgatója és dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke az együttműködési megállapodás aláírását követően. (Fotó: Adorján András)