• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Félmilliárdos fejlesztés a hatvani kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Ma adták át az 560 millió forintból megvalósult járóbeteg rehabilitációs központot.

Az ellátás színvonalát nagymértékben növelő beruházással gyarapodott a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet. Az intézményben ma adták át a járóbeteg rehabilitációs központot, amelyben január 15-től gyógyulhatnak mindazok, akiknek eddig a hasonló szolgáltatásokért hosszú órákat kellett utazniuk.

Az elmúlt három év során megszokottá vált, hogy ha az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetben elvégzett vagy a közeljövő terveiben szereplő fejlesztések kerülnek szóba, akkor százmilliókról, olykor milliárdokról szólnak a hírek. A mostani beruházás is ebbe a kategóriába tartozik: „A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban" elnevezésű, ÉMOP-4.1.2/A-11-2012-0001 jelű pályázat (amelynek során a négymilliárd 526 millió forintos projekt eredményeként a térség tizenegy kórházának ellátása újul meg) keretében – konzorciumi tagként – a hatvani gyógyintézmény 560 millió forint támogatásban részesült.

A nemrég elkészült zöld színű, kétszintes létesítmény – amely szervesen illeszkedik az épületegyütteshez – már külsőségeivel is felhívja magára a figyelmet, belépve pedig az is nyilvánvalóvá válik, hogy minden feltétel adott az európai színvonalú betegellátás biztosításához.

– Nemcsak a berendezések, hanem az itt dolgozó orvosok és a szakszemélyzet felkészültsége is garantálja mindezt – mondja dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet főigazgatója. – A beruházás eredményeként a betegek olyan ellátásban részesülhetnek, amelyekért korábban több tíz, esetenként száz kilométereket kellett utazniuk.

Az 560 millió forintos összegből felépült a rehabilitációs központ (teljes felszereltséggel), továbbá a tüdőgondozó a Vécsey utcából a szakrendelő második emeletére költözött. Utóbbiba – amely január 2-ától már fogadja a betegeket – egy 80 milliós átvilágító készüléket is vásároltak. (A régi épületet átadják az önkormányzatnak, amely kész tervekkel rendelkezik a hasznosítására.) A rehabilitációs központban a korábban is meglévő „száraz" fizikoterápiás ellátás mellett lehetőség nyílik aquaterápiás kezelésre is, amelyhez két gyógymedence biztosítja a feltételeket. Az egyik vízi tornára, a másik pedig gyógyúszásra is alkalmas, de kialakítottak egy tangentor helyiséget is. Mindezen szolgáltatásokat a mozgásszervi betegségekkel bajlódók, a tüdőgyógyászati vagy a kardiológiai rehabilitációs kezelésben részesülők mellett a balesetet szenvedettek, az infarktuson, stroke-on átesett járóbetegek is igénybe vehetik.

Dr. Stankovics Éva elmondta: a rehabilitációs központ mai átadása igen fontos, ám koránt sem az utolsó állomása a kórházban tapasztalható fejlesztéseknek, amelyek eredményeként tovább erősödik az intézmény regionális pozíciója.