• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Felújítás szakmai fejlesztéssel Karcagon

Regionális hírek Forrás: MTI

Közel másfél milliárdos fejlesztés fejeződött be Karcagon, korszerűsödött a diagnosztika is.

Közel másfél milliárd forintos felújítás zárult a karcagi Kátai kórházban. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézmény szakrendelőjét és döntően a diagnosztikai gépparkját érintő rekonstrukció 90 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állam, míg az önrészt az önkormányzat biztosította. Egy ország központi vezetése mindig azokhoz a programokhoz tud kapcsolódni, amelyeket helyben indítanak el vagy kezdeményeznek, így a karcagi kórház megújulása sem következett volna be, ha a helyben élők ezt eltökélten és következetesen nem akarják - mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a hétfői projektzáró rendezvényen.

A 2010-es kormányváltás után a kabinet számára világos volt, hogy van néhány olyan terület, amelynek a megújítása halaszthatatlan, társadalompolitikai téren ilyen az oktatás és az egészségügy. Az utóbbi téren e törekvések a jegyében telt el az elmúlt két esztendő, és a következő másfél-két év is arról fog szólni, hogy ezek a fejlesztések az intézmény átvétele és a tulajdonosváltás után ne álljanak meg - hangsúlyozta a politikus.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere fejlesztések közül a modernizált radiológiát és központi labort emelte ki, mondván: így a kunsági és a tisza-vidéki emberek is olyan színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek, mint az ország más részein lakók.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az egészségügyi ellátó-rendszer, a betegutak felülvizsgálata során az derült ki, hogy Karcagra mint ellátóhelyre szükség van, és mindenki abban érdekelt, hogy jó minőségben lássa el azokat a rászorulókat, akik felkeresik. Megjegyezte: a több tucat, a karcagihoz hasonló beruházás van folyamatban jelenleg az országban.

A "Kátai Program - Kórházfejlesztés a nagykunságiak egészségért" nevű projekt mint a 125 ezer ember ellátást biztosító kórház felújításának harmadik üteme 2010. október 1-jén kezdődött. A program során többek között a régi rendelőintézeti szárnyban lévő központi laboratóriumot teljes felújították, a radiológia és a képalkotó diagnosztika műszerparkját korszerűsítették, egy CT-berendezést állítottak munkába, az intenzív osztály műszereit és berendezéseit lecserélték, valamint a járóbeteg-rendelőben új betegirányító rendszert alakítottak ki.

Legolvasottabb cikkeink