• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Folytatódik a hatvani kórház működtetésének fejlesztése

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Kórház öt betegbiztonságot és költséghatékonyságot eredményező projekt megvalósítására nyert támogatást.

Az Állani Egészségügyi Ellátó Központ, a NEAK és Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt közös pályázat keretein belül a„Fekvőbeteg szakellátó intézmények beruházásainak támogatására - a gazdaságilag hatékony és fenntartható struktúra-átalakításhoz s az ehhez kapcsolódó infrastruktúrafejlesztések megvalósítására; az intézmény jövőbeni működésében az igénybe vett források és az elért eredmények közötti legkedvezőbb arány kialakításával" című ÁEEK_NEAK_EMMI-2017/1 azonosítószámú projekt keretében összesen 13.746.931. forint támogatásból folytatódnak az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet költséghatékony működtetését szolgáló fejlesztések.

Jelen pályázat keretében a Kórház öt betegbiztonságot és költséghatékonyságot eredményező projekt megvalósítására nyert támogatást - írta közleményében a kórház.

A projekt részei: medencetakaró rendszerek beszerzése a gazdaságos üzemeltetés biztosításához a járóbeteg rehabilitációs központban, egységes vízlágyító rendszer megvásárlása és üzembe helyezése, kisméretű konyhatechnológiai eszközök fejlesztése a biztonságos és gazdaságos működésért, konyhatechnológiai fejlesztés a már működő térségi összefogás színvonalának emeléséért, illetve a munkahelyi bölcsőde bővítéséhez szükséges infrastrukturális feladatok megvalósítása.

A fenti projektek közül a napokban történt meg az üzembe helyezése a 2013-ban Európai Uniós forrásból megépült Rehabilitációs Központ tornamedencéinek fedését biztosító medencetakaró rendszereknek.

A medencék mérete 6 x 10 méter, 1,1 – 1,4 méter vízmélységgel, illetve 2,8 x 7 méter, 0,9 méter mélységgel. A vízhőfok általában ~32°C. A medencék kialakítása feszített víztükrű, hőntartásuk folyamatos. A medencetérben a szellőzést és a párátlanítást mesterségesen biztosítja a Kórház.

A medencékben rendszeresen, napi szinten mozgásszervi rehabilitációs torna, babaúszás, illetve időseknek szóló preventív tornafoglalkozások valósulnak meg.

A folyamatos, üzemszerű működés során napi szintű problémaként jelentkezett és jelentős többletköltséget jelentett a levegő hőmérsékleténél magasabb vízhőmérséklet okozta folyamatos párolgás, mely nemcsak az elpárolgott víz visszapótlását, fűtését, hanem a medencetér párátlanítását és a dolgozók egészségterhelését is maga után vonta.

A medencetakaró rendszerek megvásárlásával éves szinten mintegy 60%-al csökkenthetők az üzemeltetési költségek, továbbá a járóbeteg rehabilitációs központ medenceterében, illetve medenceterével egy szinten dolgozó kollégák egészségterhelése is jelentős mértékben csökkenthető - áll a közleményben.