Az alapanyag raktározásra használt helyiség egérpiszokkal volt tele.
Főként higiéniai szabálytalanságok miatt napokra felfüggesztették egy fővárosi cukrászüzem működését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel. A hivatal lakossági bejelentés nyomán ellenőrizte az ICE CAKE-Tortás Kft.-t, amely kizárólag valamennyi hiányosság kijavítása után nyithatott ki újra.
A tájékoztatás szerint az üzemben a mennyezet, az oldalfalak koszosak, a gyártásra használt eszközök penészesek voltak. Az elkülönített eszköztárolóban szintén tisztítatlan eszközöket találtak a szakemberek. Az alapanyag raktározásra használt helyiség pedig egérpiszokkal volt tele.
A sütemények - többek között krémesek, puncstorták - a takarítatlan üzemben készültek, a megfelelő tárolási hőmérsékletet nem minden esetben biztosították, emellett az élelmiszereket, a kész- és félkész termékeket, alapanyagokat, valamint a hulladékot mind egy helyiségben tárolták.
A jogsértők listáján közzétett információk szerint a Nébih 2,7 tonna alapanyagot és készterméket foglalt le. Az eljárás még folyamatban van, az érintett cég milliós nagyságrendű bírságra számíthat.