• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Füreden is fejlesztik a betegbiztonságot

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Megkezdődött a balatonfüredi Állami Szívkórház betegbiztonságot célzó komplex infrastrukturális fejlesztése.

Az Intézet az Európai Uniós támogatású projekt keretében 112.804.127 Millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, és két fő területre (higéniai eszközök beszerzése, illetve informatikai rendszer korszerűsítése) koncentrálva valósítja meg a betegbiztonságot célzó fejlesztéseket - adta hírül az intézmény közleményben.

A fejlesztés során kézhigéniai berendezések kerülnek telepítésre az Intézmény területén, miközben ezzel párhuzamosan átfogó informatikai fejlesztések redményeként pontosabb és hatékonyabb betegbeazonosítás valósul meg az Intézményben.

Az Intézmény kiemelt figyelmet fordít a kézhigiéniára, ezért különböző típusú, méretű, működési elvű adagolókat és azok tartozékait telepíti a kórház területén, ezzel biztosítva, hogy a betegek és a személyzet szélesebb körben tudjon a kézhigiéniára figyelni. Végeredményben a folyosókon, betegszobákon, közösségi
tereken, mellékhelységekben is növelik a meglévő fertőtlenítő adagolók számát, és ezzel tovább csökkentve a fertőzések kialakulásának kockázatát.

Az informatikai rendszer átfogó fejlesztése során a kórházban lehetőség nyílik a vonalkóddal történő betegazonosításra, amely lehetővé teszi a pontos, precíz kezelések, vizsgálatok azonosítását. A beszerzésre kerülő eszközök csatlakoznak a medikai rendszerhez, ezért a kórházban kiépítendő vezeték nélküli hálózat (wifi) segítségével betegágy melletti azonosítást, vizsgálatkérést, gyógyszerelést is el lehet végezni a jövőben. A projekt keretében kiépített vezeték nélküli hálózat két célt szolgál: biztosítja a
betegellátást végzőknek mobil eszközökhöz szükséges infrastruktúrát, illetve a betegek számára is lehetővé válik a wifi használat, ezzel növelve a betegelégedettséget az Intézményben. Emellett bővítésre kerül az informatikai szerver és számítógéppark is.

Az eszközbeszerzések mellett teljeskörű szoftverfejlesztés is megvalósul, amely egyszerűbbé teszi a betegellátásban a betegek illetve a vizsgálatkérések során keletkező minták azonosítását. A rendszer alkalmas arra is, hogy az esetleges rosszullét során megtalált betegek pontos azonosítása megtörténjen, és a mobileszköz segítségével az előzmény adatait megtekintve személyre szabott ellátást biztosítson a kórház. Az ügyeletben lévő orvos a kiépítendő rendszer segítségével sokkal könnyebben tud a betegágy mellett a betegről aktuális kezelési, ellátási, diagnosztikai adatokhoz jutni.