• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gondolunk Rátok-díj átadása az adventi délutánon

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A hosszas és sokszor kimerítő, fájdalmas kezelés komplex támogatást igényel.

2012. december 14-én, adventi ünnepség keretében adja át a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az idén alapított „Gondolunk Rátok" díját. E kitüntető plakettet olyan magánszemély vagy szervezet részére adományozza az Alapítvány, aki tetteivel, példamutatásával, empátiájával segíti az Alapítvány munkáját, ezáltal a Debrecenben kezelt vagy kezelés alatt álló leukémiás, daganatos gyermekek gyógyulását.

A „Gondolunk Rátok" díjat első alkalommal Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatónője veheti át, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal való több éves együttműködésért, mellyel követendő példát állít mindenki elé a megértő támogatás, tenni akarás, empátia és kapcsolatépítés terén egyaránt. A díj odaítélése egyúttal jelzi a szándékot, hogy az alapítvány tudatosítsa a megye és a régió lakosságában, hogy a segítés számos formát ölthet, nem kizárólag pénzadománnyal támogathatják a civil szervezeteket. Ehhez azonban elsősorban a segítő szándék megszületésére és odafigyelésre van szükség.

Az elismeréssel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a leukémiás, daganatos gyermekek gyógyulásának alapvető feltételei természetesen adottak a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszéken, de a hosszas és sokszor kimerítő, fájdalmas kezelés komplex támogatást igényel. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány elsődleges célja a kezelés körülményeinek javítása minden lehetséges eszközzel. Ehhez nyújt folyamatos, tartalmas segítséget a Vojtina Bábszínház és vezetője, Asbóth Anikó, hiszen a Bábszínház lehetőséget biztosít a kezelés alatt álló gyermekek számára a Bábszínház látogatására, kikapcsolódásra, az Alapítvány népszerűsítésre, s bekapcsolódnak a gyermekek számára fontos rendezvényeikbe is.

A díjátadó ünnepséget a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszéken kezelés alatt álló és gyógyult gyermekek adventi műsora teszi még színesebbé.

Már 9000 lila karácsonyfa-dísz a hit és együttérzés jeléül
Harmadik évre ajándékozza meg Debrecen és környékének lakosságát a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány lila karácsonyfadíszekkel advent idején. 2010-ben, az Alapítvány alapításának 20. évfordulóján született meg a szándék, hogy kivételes módon ne kéréssel, hanem ajándékkal forduljon az Alapítvány az egészséges felnőttek és gyermekek felé. Az Alapítvány közel kilencezer lila karácsonyfadíszt osztott szét az elmúlt három év során, azzal a kéréssel, hogy tegyék fel karácsonyfájukra a lila díszt, annak jeléül, hogy gondolnak azokra a bátor gyermekekre, akik a kórtermekbe is tökéletes karácsonyt varázsolnak mosolyukkal. A lila szín egyben világszerte a rákos betegségek túlélőinek színe is.

Legolvasottabb cikkeink