• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Gyermekek jókívánságai szálltak az ég felé

Regionális hírek 2023.02.10 Forrás: Unideb.hu
Gyermekek jókívánságai szálltak az ég felé

Pénteken online flashmobot is tartottak az onkológia osztály kis pácienseinek bevonásával, vidám perceket varázsolva a kórházban töltött napokba.

Ötszáz lila léggömb színesítette az eget pénteken a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. A kívánságokkal, vágyakkal teli környezetbarát lufikat közösen repítették fel a gyermekklinikán gyógyuló gyermekek és egészséges óvodások, így bátorítva, lelkesítve beteg társaikat a felépülésre. A figyelemfelhívó akciót a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány idén kilencedik alkalommal szervezte meg - számolt be róla az egyetemi portál.  A több száz léggömb 11 órakor egyszerre szállt a magasba.

- A gyermekklinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályán leukémiás és egyéb daganatos betegségben, vérképzőszervi rendellenességben szenvedő gyerekeket kezelünk a legmodernebb terápiákkal. Egyre több betegnek tudjuk visszaadni az egészségét. A gyógyító munka azonban hetekig, hónapokig tart, ami nagyon megviseli a gyerekeket és a családokat is. Úgy gondoljuk, ha az egészséges társadalom közösséget vállal velük és a jókívánságaikat eljuttathatják hozzájuk, ez segíti a gyógyulásukat – hangsúlyozta a röptetés előtt Kiss Csongor professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanára, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

- A gyermekklinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályán leukémiás és egyéb daganatos betegségben, vérképzőszervi rendellenességben szenvedő gyerekeket kezelünk a legmodernebb terápiákkal. Egyre több betegnek tudjuk visszaadni az egészségét. A gyógyító munka azonban hetekig, hónapokig tart, ami nagyon megviseli a gyerekeket és a családokat is. Úgy gondoljuk, ha az egészséges társadalom közösséget vállal velük és a jókívánságaikat eljuttathatják hozzájuk, ez segíti a gyógyulásukat – hangsúlyozta Kiss Csongor professzor.

- A lila lufis akcióval a beteg gyermekek támogatása mellett a munkánkra is szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét. Nagy hangsúlyt fektetünk a kezelt gyerekek és családjaik mentális egészségének javítására. Ezért táborokat, kirándulásokat szervezünk nekik. A gyerekükkel bent fekvő szülőknek minden nap meleg ételt biztosítunk, a kis betegeknek gyümölcsöt, édességet viszünk. Emellett több családot segítünk különböző beruházásokkal, amelyek tartósan javítják a gyerekek életkörülményeit, és háztartási gépeket is vásárolunk nekik – ismertette Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány programjához a Debreceni Egyetem óvodái is csatlakoztak. A hajdúböszörményi intézményben például egyhetes programsorozattal hívták fel a figyelmet a betegek támogatására. Pénteken online flashmobot is tartottak az onkológia osztály kis pácienseinek bevonásával, hogy így varázsoljanak néhány vidám percet a kórházban töltött napokba. A felvételt a gyermekklinika meg is kapja, így a gyerekek később felidézhetik vagy akár meg is tanulhatják a nekik készült táncot. A hajdúböszörményi ovisok idén adományokat is gyűjtöttek, melyeket egyik társuk gyógyulásának támogatására ajánlottak fel. További részletek a teljes beszámolóban.

Legolvasottabb cikkeink