• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gyorsabbá válhat a gyógyszerengedélyeztetés

Regionális hírek Forrás: Semmelweis Egyetem

Egy ilyen sajátos területen csak akkor lehet eredményeket elérni, ha az érintettek tisztában vannak a szabályozási környezettel.

Bemutatkozott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Innovációs Irodája a Semmelweis Egyetemen. A OGYÉI-vel való együttműködés elősegíti majd, hogy a lehető leghamarabb eredményes terápia, gyógyszerkészítmény vagy gyógyászati segédeszköz válhasson egy-egy újító ötletből - tudósított az intézmény honlapja.

A Semmelweis Innovációs Partnernapok megnyitóján Balogh András Zoltán, az egyetem Innovációs Igazgatóságának vezetője rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az együttműködés révén a jövőben hatékonyabbá és professzionálisabbá válhat az egyetem kutatói és kutatócsoportjai számára rendelkezésre álló segítségnyújtás. Az OGYÉI Innovációs Igazgatósága ugyanis olyan speciális szaktudással rendelkezik a gyógyszerkutatások és engedélyeztetések területén, amely erősíti és kiegészíti az egyetem Innovációs Igazgatóságának munkáját.

Dr. Zelkó Romána, a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) dékánja beszédében elsőként hangsúlyozta az egészségügyi innovációk specialitását, hiszen minden újítás, ami az emberi egészséggel kapcsolatos, szigorúan szabályozott környezetben zajlik. A dékán úgy fogalmazott, egy ilyen sajátos területen csak akkor lehet eredményeket elérni, ha az érintettek tisztában vannak a szabályozási környezettel, és hatékonyan tudnak kommunikálni az engedélyező hatósággal. Elmondta a többi között azt is, hogy az OGYÉI-vel kötött stratégiai együttműködés eredményeként a jövőben a kutatói projektek résztvevői egy-egy mérföldkőhöz érve az egyetem Innovációs Igazgatóságán keresztül konzultálhatnak a hatósággal, elősegítve ezzel a kreatív ötletek eredményes terápiává, gyógyszerkészítménnyé vagy gyógyászati segédeszközzé válását.

Dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója a rendezvényen elmondta, az egyetemmel két éve kötött partnerségi megállapodás egyik manifesztációja épp az Innovációs Iroda bemutatkozása, melynek célja az általuk nyújtott szolgáltatások rövid ismertetése.

Az OGYÉI a European Medicines Agency (EMA) tagszervezeteként olyan nemzetközi ismerettel rendelkezik, ami az egyetemen megalapozott korai innovációs ötleteket képes kibontakoztatni, és eljuttatni arra a szintre, hogy törzskönyvezett, engedélyezett készítmény vagy eszköz válhasson belőlük. Továbbiak a teljes beszámolóban.

Legolvasottabb cikkeink