• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hat településről járnak a szakellátóba

Regionális hírek Forrás: MTI

Ősztől fogadja majd a betegeket a vámospércsi kistérségi járóbeteg-szakellátó központ.

A térség polgármestereinek és háziorvosainak bemutatták pénteken a vámospércsi kistérségi járóbeteg-szakellátó központot. Ménes Andrea (Fidesz), Vámospércs polgármestere elmondta: a szakrendelő felépítése hat település húszezer lakosát érinti, akiknek ősztől nem kell Debrecenbe utazniuk szakorvoshoz. A beruházáshoz több mint 982,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek; a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg - tette hozzá.

Rácz Norbert, a központot működtető kft. vezetőjének tájékoztatása szerint a mintegy 1500 négyzetméter alapterületű, teljesen akadálymentesített létesítmény kivitelezési munkálatai befejeződtek. Az egészségügyi intézetben nyolc ágyas nappali kórház, orvosi rendelők, kezelőhelyiségek, tornaterem, gyerekváró, öltözők várják majd a betegeket, az épület használatbavételi engedélyezési eljárása megkezdődött.

Elmondta azt is, hogy megérkeztek az intézmény működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges orvostechnikai és számítástechnikai eszközök.

A beruházásnak köszönhetően a betegek számos olyan európai színvonalú szakorvosi ellátást, orvosi vizsgálatot (általános röntgen és ultrahang-diagnosztika, belgyógyászat, sebészet, szemészet, terhesgondozás, nőgyógyászat, fül-orr-gége gyógyászat, traumatológia, ortopédia, kardiológia, neurológia, pszichiátria, bőrgyógyászat, tüdőgyógyászat, urológia, andrológia, csecsemő- és gyerekgyógyászat, általános laborvizsgálat, reumatológia és fizioterápia, általános mozgásterápia, gyógymasszázs, gyógytorna) vehetnek majd igénybe a szakellátó központban, amelyekért eddig Debrecenbe kellett utazni - jegyezte meg a cégvezető.

Az érintett hat Hajdú-Bihar megyei település - Fülöp, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyírmártonfalva, Vámospércs és Újléta - háziorvosaival pénteken megismertették az internetalapú betegirányítási rendszert. Az új intézeti szakellátáshoz ugyanis nem kell majd papíralapú beutaló, a háziorvos mindent számítógépen intézhet, s ott követheti nyomon a beteg útját a szakrendelőkben, és saját számítógépén ellenőrizheti a betege laboreredményeit is - sorolta a részleteket Rácz Norbert.