• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hatvan év után megújult az újpesti szakrendelő

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A felújítást sikerült úgy szervezni, hogy közben a rendelőben a gyógyítás és betegellátás folyamatosan és zavartalanul folyt.

Az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult a „Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat pályázata a Szakorvosi Rendelőintézet épületének komplex energetikai felújítására, hűtési és világítási rendszerének korszerűsítésére" pályázata.

Az 1951-ben átadott Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet működtetését Újpest Önkormányzata 2011 októberében vette át a Fővárosi Károlyi Sándor Kórháztól. A 60 éves épületen az utolsó lényegi felújítási munkát mintegy harminc éve végeztek, ezért a leromlott és erősen elhanyagolt épületen azonnal megkezdődtek az évtizedek óta hiába várt felújítások. Az azonnali beavatkozásokat követően, a felújítás második szakaszában a Szakorvosi Rendelő energetikai korszerűsítésére a KEOP pályázat keretében került sor. Az épületenergetikai fejlesztési és a közvilágítás korszerűsítési beruházás értéke mintegy 305 millió forint, amelyből a KEOP pályázaton elnyert összeg 194 millió forint, az önkormányzat által biztosított önrész pedig 111 millió forint. Az Újpesti Szakrendelő korszerűsítési munkálatai 2012. július 16-án kezdődtek, és október 15-re fejeződtek be.

A felújítási folyamatot sikerült úgy szervezni, hogy közben a rendelőben a gyógyítás és betegellátás folyamatosan és zavartalanul folyt, jelentősebb fennakadás nem történt.

Újpest Önkormányzata nevében Wintermantel Zsolt polgármester ezúton is köszöni az újpesti embereknek, hogy kiálltak a szakrendelő átvétele mellett, támogatták a városvezetést a megvalósításban és türelemmel viselték, viselik a felújítással járó kényelmetlenségeket.

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő a zárórendezvényen hangsúlyozta: „Mindössze másfél év telt el azóta, hogy a döntés megszületett arról, hogy Újpest az egészségügy területén is saját kezébe veszi a sorsát. Jelentős siker ez, mert olyan időkben értük el, amikor az európai válság mindenkit gyötör és borzasztó nehéz bármilyen fejlesztésbe belefogni és azt sikerrel végigcsinálni."