• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Havas és jeges sportok Budapest szívében

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Suhant már Budapest szívében kutyaszánnal? Próbálkozna a curling pályán? Ha jól korcsolyázik, tanuljon jégtáncolni a profiktól!

Január 18-án az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja és a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda közösen rendezi meg a „Téli sportágválasztó – Mozogj télen is!" elnevezésű eseményt. A Városligeti Műjégpálya 4000 nm-es elkerített részén vasárnap délelőtt 10 és este 8 óra között 16 sportággal és számos híres sportolóval várják az érdeklődőket. A jól ismert havas és jeges sportok mellett - például bobozás, szánkózás, sífutás - ki lehet majd próbálni az izgalmas curlinget, a bandyt, sőt, lesz lehetőség jégvitorlázásra, kutyaszánhúzásra is, így a változatos programok között a család minden tagja találhat kedvére való elfoglaltságot.

A helyszínen profi sportolókkal is találkozhatnak, többek között az észak-amerikai profi jégkorongligából ismert Szuper Levente, a magyar bajnok jégtáncos Engi Klára és az Európa-bajnok műkorcsolyázó Sebestyén Júlia is ellátogat az eseményre. Kropkó Péter Ironman a nap folyamán több alkalommal tart bemutatót, ahol a biztonságos téli futás és kerékpározás alapjait ismerteti. 14 és 16 óra között látványos jégtánc és gyorskorcsolya bemutatóval várjuk az érdeklődőket, a havas sportok szerelmesei pedig hó híján sem maradnak elfoglaltság nélkül, hiszen műanyag borítású sípálya és ugrató segítségével lehet majd gyakorolni a lesiklást. 16:30-tól Board Up snowboard versenyen mérhetik össze tudásukat a lelkes vállalkozók.

A Téli Sportágválasztó rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely ezen a linken érhető el. 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel vehet részt az eseményen, a programban szereplő sportágak közül többet már 3 éves kortól is ki lehet próbálni, úgyhogy nem kell a nagyszülőknél hagyni a kicsiket sem.

A helyszínen biztosítják a különböző sportágakhoz szükséges felszereléseket (pl.: síléceket, ütőket, korcsolyákat), de természetesen annak sincs akadálya, hogy valaki a saját eszközeit vigye magával. A rendezvény területén büfé és fűtött sátor is rendelkezésre áll, valamint táplálkozási és lelki tanácsadással is várják a résztvevőket.

A Téli Sportágválasztó a Nemzetközi Síszövetség világméretű „World Snow Day" kampányához kapcsolódik, amelyet negyedszer rendeznek meg, a csatlakozó országok száma 2015-ben újabb rekordot dönthet. Január 18-án a világ közel 40 országában egyszerre űznek majd téli sportokat fiatalok, családok egyaránt – nálunk a Műjégpálya ad teret az élményekkel teli kikapcsolódásnak.

További információk az esemény facebook oldalán, valamint a www.telisportagvalaszto.hu honlapon.