• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Heves megye gyógyítói tanácskoztak Hatvanban

Regionális hírek 2019.04.29 Forrás: Weborvos
Heves megye gyógyítói tanácskoztak Hatvanban

Heves megye 5 kórháza, gyógyszerészei, az alapellátás és a mentésirányítás tanácskozott Hatvanban.

Idén XXV. alkalommal került megrendezésre Heves Megye legnagyobb egészségügyi ágazatot érintő tudományos rendezvénye, melyet ebben az évben az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet szervezett a hatvani Nagy Endre Rendezvényteremben - számolt be róla az intézmény közleménye.

A Heves Megyei Orvos- Gyógyszerész- Szakdolgozói- Napok több évtizedes múlttal rendelkezik, és vándorgyűlés jelleggel minden évben más-más heves megyei kórházat ér a megtiszteltetés, hogy megrendezze a két napos tudományos konferenciát. A rendezvény különlegessége, hogy a heves megyei egészségügyi ellátás képviselőinek szól az alapellátástól a kórházi szakellátáson át a gyógyszerészi ellátásig - írták.

A tudományos program 2019-ben a Betegbiztonság az ellátásban a XXI. században témakör köré épült. A két nap alatt, a 4 plenáris előadáson túl, mintegy 57 szakmai előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

A konferencia lehetőséget biztosított az egészségügyi ellátórendszer szereplőinek tudásuk és mindennapi tapasztalataik megosztására, mellyel segíthetik egymás munkáját, értékes tudásanyagot közvetíthetnek egymásnak mind az alapellátás, mind a szakellátás és a gyógyszerészeti ellátás területéről egyaránt, hiszen valamennyiük munkája és tudása egyaránt fontos a betegek gyógyításához, gyógyulásához.

A plenáris sülés keretében a jövő kórházát mutatta be Dr. Ficzere Andrea a Magyar Kórházszövetség Elnöke, az Uzsoki utcai Kórház főigazgatója. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Kórházhigiénés Osztályának főorvosa Dr. Nagy Kamilla a Betegbiztonság a XXI. században című előadásában a kézhigiéné fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét. Betegbiztonság az ápolásban, avagy a mindennapok kockázatait című előadásában Minya Tündét a Magyar Ápolási Egyesület elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházból hozott példát, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezetének képviseletében Pozsgai Hedvig Melinda irányítási csoportvezetőtől a megye mentésszervezéséről kaphattak átfogó képet a résztvevők.

A szakmai előadások az egészségügy teljes skáláját képviselték, hiszen az adminisztrátortól, az asszisztensen, gyógyszerészen keresztül a főorvosokig felsorakoztak az előadók, a higiénia, a gyógyszerészet, a traumatológia, a belgyógyászat, a gasztroenterológia, a gyógytorna, a szülészet- nőgyógyászat, a diagnosztika, az intenzív ellátás és a dietetika területét is beleértve.

A tudományos programon közel 250 fő vett részt heves megye kórházaiból, gyógyszertáraiból és családorvosi rendelőiből - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink