• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hiánypótló ultrahangot kap az edelényi kórház

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az eszköz nagy előrelépést jelent majd az emlőrák diagnosztikai folyamatának megkönnyítésében.

Az AVON szépségipari vállalat 10 millió forintot adományozott az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet radiológiai szakrendelésének. A kórház a felajánlott összeget egy, a mellrák megelőzésére és diagnosztikai tevékenységének elősegítésére is alkalmas ultrahang készülékre fordítja: egy hiánypótló, ún. Samsung Medison Geo H60 color/power/pulzus Doppler ultrahang készülékhez juthatnak hozzá, mely minden orvosi területen alkalmazható. Különlegessége, hogy az adatokat sokkal gyorsabban és pontosabban tudja elemezni, feldolgozni, ami gyorsabb és megbízhatóbb diagnózist eredményez. Segítségével az emlőrák szűrésének folyamata könnyebbé és gyorsabbá válhat, a korai felismerésnek köszönhetően pedig a túlélési esélyek is hatékonyan növelhetők - tudatta az adományozó közleményben.

Dr. Daher Pierre, a kórház főigazgató főorvosa elmondta: olyan berendezéshez juthatunk így hozzá, amely nagy előrelépést jelent majd az emlőrák diagnosztikai folyamatának megkönnyítésében. Kórházunk dolgozói a technikai újítások mellett nagy hangsúlyt fektetnek szakembereink folyamatos képzésére, valamint kutatómunkájukkal számos új megoldás létrejöttéhez járulnak hozzá.

Tevékenységünk jelentős részét képezi továbbá az onkológiai betegek hosszú távú ellátása is, melynek során nem csupán a legfrissebb szakmai protokolloknak megfelelő terápiában részesítjük őket, de dolgozóink empatikus munkavégzése is hozzájárul a betegek testi-lelki gyógyulásához. Az új, korszerű gépekkel minden betegünk számára minőségi és hatékonyabb ellátást biztosíthatunk."

„Az AVON minden értékesített terméke 1 Ft-ot automatikusan, míg adománygyűjtő termékeinknek pedig a teljes hasznát egy donációs alapba helyezzük, melyből figyelemfelhívó kampányokat valósítunk meg, illetve adományokat adunk át. Az elmúlt években több mint 500 millió Ft-tal támogattuk a mellrák ellenes küzdelmet és ennek az elkötelezett harcnak a következő állomása a mostani adomány is – mondta el Végh-Kósa Anita, az AVON kommunikációs vezetője.

A Magyar Rákellenes Liga Edelényi Szervezete és a cég 2013-ban Edelényben „Mellrák elleni küzdelem Szolidaritási rendezvényt és sétát" tartott. Az AVON ekkor kötelezte el magát, hogy a várost egy nagyobb adománnyal támogatja.

Legolvasottabb cikkeink