• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hogyan éljen együtt egy gyógyíthatatlan betegséggel?

Regionális hírek Forrás: Weborvos

International Diabetes Conference: a cukorbetegség gazdasági, társadalmi és egyéni kihívásairól.

A cukorbetegség gazdasági, társadalmi és egyéni kihívásairól szól az International Diabetes Conference a siófoki Hotel Azúrban november 18-19-én. A konferencia tudományos és gazdasági szemmel mutatja be a cukorbetegség jelenlegi helyzetét, valamint a várható jövőképeket. A találkozó célja, hogy a diabetes tudatosítása mellett elindítson egy állami, gazdasági és társadalmi összefogást és elkötelezze a szereplőket a kiemelten fontos ügy mellett - tudatta a konferencia sajtóközleménye.

A mára népbetegséggé vált diabetesnek nemcsak egyéni, hanem társadalmi és gazdasági szinten is következményei vannak. A betegek számának növekedésével ugyanis párhuzamosan emelkednek a kiadások is. A konferencia célja az egyéni és társadalmi szintű költségcsökkentés mellett, a modern kezelési módszerek, fejlesztések illetve konkrét intézkedések megismertetése.

A konferencián a magyarországi egészségügyi rendszer képviselői, civil szervezetek és a versenyszféra diabetesre specializálódott szereplői vesznek részt. Jelen lesz Dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár, Prof. Dr. Barkai László, az MDT elnöke, Sándorné Dr. Kriszt Éva, a BGF rektora és a Nemzeti Betegfórum képvisletében Dr. Pogány Gábor. Emellett gyógyszergyártók, gyógyászati segédeszközök, tudatos élelmiszergyártók és szakmai szervezetek is megjelennek a konferencia kiállításán.

A diabetes gyógyíthatatlan betegség, azonban a betegek számának növekedése lelassítható, megállítható, akár visszafordítható. Rendkívüli fontossággal bír a lakosság megismertetése a betegséggel, tájékoztatása a korai diagnózis fontosságáról és a diabetes következményeiről. A cukorbetegség megfelelő kezeléséhez kulcsfontosságú, hogy a beteg egyénileg kapja meg a számára legmegfelelőbb gyógykezelést. A BGF Medicsphere projektje - mely a konferencián is bemutatkozik - több száz betegutat, kezelési módot elemzett a leghatásosabb gyógymódhoz vezető kezelési „betegút" kiválasztásához.

A diabetes felismerésével, a megfelelő kezelés alkalmazásával és az emberek tájékoztatásával egyéni illetve társadalmi szinten is csökkenthetők a költségek és elkezdődhet az egész országot érintő betegség visszaszorítása, az életminőség javítása.

A konferencia részletei és programja elérhető itt