• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Idén is várja Füred a medicina tudorait

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az Amerikai Magyar Orvosszövetség 5. konferenciáját Balatonfüreden tartják, 2012. augusztus 18-19-én.

Immár hagyomány, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep hétvégéjén különleges eseménnyel várja Balatonfüred az orvosokat és orvosegyetemek hallgatóit. Ez az Amerikai Magyar Orvosszövetség (azaz Hungarian Medical Association of America, röviden HMAA) diákkonferenciája.

A reformkori városközpontban könnyen összefuthatunk így ismerőseinkkel, ismerős hallgatótársakkal, fiatal orvosokkal vagy éppen a meghívott neves hazai vagy amerikai előadók egyikével is. Amellett, hogy kiváló rutinszerzési lehetőség ez a fiatal kollégák számára bemutatni tudományos tevékenységüket, akár magyar, akár angol nyelven, kiváló, neves előadókat hallgathatunk meg Füreden egy különleges atmoszférájú tudományos és baráti találkozón.

A konferencia ötletét a HMAA buffalói cseregyakorlatán részt vevő alumnik vetették fel szűk egy évtizeddel ezelőtt. A gondolatot tettek követték és immár ötödik alkalommal Veress Gábor professzor úrnak köszönhetően az Állami Szívkórház ad otthont e rendezvénynek. Idén 18 szekcióban több, mint 100 előadást tekinthet meg a közel kétszáz regisztrált résztvevő. Négy kiemelt témát is mélységében ismerhetnek meg a konferenciára ellátogatók, köszönhetően a neves előadóknak. A sürgősségi ellátásról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a neuroradiológia témakörében a Buffalóban dolgozó Mechtler László, a kardiovaszkuláris prevencióban a Semmelweis Egyetem professzorai, Merkely Béla és Rosivall László mutatnak majd érdekes előadásokat, míg a vasanyagcsere szekcióban a Pécsi Tudományegyetem csapata tart majd átfogó bemutatást a legfrissebb kutatási eredményekről.

A tudományos program egyfajta versengés is. A számtalan támogatónak, illetve az HMAA-nek köszönhetően nagyon értékes díjakra pályázhatnak a legtehetségesebb diák előadók. A fődíj: részvétel és a nyertes előadás megtartása az HMAA 44. sarasotai (Florida, USA) tudományos konferenciáján. Az előadások két előadóteremben zajlanak majd, emellett interaktív workshopok, kötetlen beszélgetések színesítik a tudományos találkozót. A szakmai program mellett igazi kikapcsolódás is vár minden résztvevőt ezen a nyárvégi programon. A hagyományos vízilabda-mérkőzések, illetve a gálavacsora felejthetetlen színfoltjai a füredi konferenciáknak, míg a város látványosságai és rendezvényei is bőven nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra a konferencia minden résztvevője számára.

A rendezők felhívják a figyelmet, hogy augusztus 10-ig még van lehetőség előzetes regisztrációra a www.amosz.extra.hu oldalon.