• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Így növeli a hatékonyságot a Dél-pesti Kórház

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház három területen összesen 5 pályázata nyert támogatást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított pályázati támogatásnak köszönhetően mintegy 72 millió forint értékben valósulnak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben a működés racionalizálását és hatékonyságát szolgáló fejlesztések, 2017. év első felében - összegezte terveit az intézmény közleményben.

A kórház korszerűbb és hatékonyabb működtetését és ezáltal a színvonalas, minőségi betegellátást egyrészt az Intenzív Osztályra kerülő plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezések, illetve a saját üzemeltetésű konyhában megvalósuló új energia- és költséghatékony mosogatógépek és sütő beszerzése, továbbá a 3 telephelyet kiszolgáló, nagyteljesítményű takarítógépek vásárlása, illetve üzemeltetése segítik elő.

Az év végi kórház-konszolidáció részeként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet is benyújtotta a működés racionalizálását és a betegellátás színvonalának minőségi javítását szolgáló pályázatait a 15 milliárd forintos keretösszegű, „Az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról szóló 388/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdés szerinti működési támogatásról" rendelet alapján meghirdetett pályázati felhívásra.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz egy intézmény több ötlettel is pályázhatott. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház három területen összesen 5 pályázata nyert támogatást, melyek jelentős mértékben hozzájárulnak a Kórház hatékony működéséhez.

A pályázat részeként a Dél-pesti Kórházban bruttó 10.147.935 forintot fordítanak majd a közösségi terek takarításának minőségnövelésére, modern technológiának megfelelő takarítógépek beszerzésével. A Kórház a jövőben a közforgalmú helységek takarítását részben saját hatáskörben kívánja ellátni kiemelkedő higiénés feltételek teljesítésével. Ezen beruházás megvalósításával részben kiváltásra kerül a „külső szolgáltatóval" megkötött vállalkozási szerződés. Az érintett területek takarítását három telephelyen fogják ellátni hét darab nagytudású géppel, közel 3.500 m2–en. A beszerzéssel biztosítottá válik a mellékhelyiségek tisztítása is látogatási időben, melynek következtében a szolgáltatásokat igénybe vevő betegek és látogatók komfortérzete és higiénés körülményei javulnak, továbbá a Kórház közvetett és közvetlen költségei is csökkennek - írták.

A konyhai kiszolgáló funkciók minőségi és hatékonysági fejlesztése három pályázat keretében összesen bruttó 52,2 millió forint értékben valósul meg, szalagos rendszerű mosogatógép, új sütő-pároló berendezés valamint egy fekete mosogatógép beszerzésével. Így az eddig jelentős karbantartással, energiapazarlóan működő rendszer hatékonyabb, megbízhatóbb, költségkímélőbb és higiénikusabb lesz. A tervezett fejlesztés eredményeképpen csökkennek az üzemben tartási költségek, megbízhatóbbá válik a konyhai üzem működése, a zárt rendszernek köszönhetően a higiéniai szint is emelkedik. A fejlesztések alapján az új eszközök beszerzésével a konyhaüzemeltetéssel összefüggésben keletkező költségek már az első két év során bruttó 14,7 millió forinttal csökkennek.

A harmadik fejlesztési terület az intenzív betegellátást érinti. A betegbiztonsági szempontokat szem előtt tartva, az Intenzív Osztályon jelenleg bérleti konstrukcióban kihelyezett, egyedi és innovatív, uniós szabadalommal védett plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezések megvásárlására kerül sor bruttó 9.820.910 forint értékben. A plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő technológia alkalmazásával a fertőzés megelőzés és a betegbiztonság növelése terén elérhető közvetlen és közvetett előnyök mellett, a szolgáltatási költségek tervezett megtakarítása az első két évben 2.928.416 forint díjcsökkenést eredményez.