• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Illegális abortusz: csaknem száz gyanúsított

Regionális hírek Forrás: MTI

Akár száz nőt is gyanúsítottként hallgathatnak ki engedély nélküli abortuszuk miatt.

Gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség azokat a várpalotai nőket, akiken engedély nélküli abortuszt hajtott végre a helyi kórházban az egyik orvos - értesült az MTI Hírcentrum. A rendőrség az ügyben tavaly szeptemberben indított nyomozást. Az orvost ekkor tartóztatták le magzatelhajtás gyanúja miatt - hangzott el az m1 esti Híradójában.

A gyanú szerint az orvos több mint száz esetben végzett magzatelhajtást, amelyekért alkalmanként 60 ezer forint körüli összeget kért. Az orvost a várpalotai abortusz-bizottság egyik tagja jelentette fel, egy terhesség-megszakításra jelentkező nő ugyanis a meghallgatásakor elszólta magát. Azt mondta, hogy legutóbb formaságok nélkül elvégezték rajta a beavatkozást. A nyomozók ezt követően megnézték a nő kórlapját, így derült ki, hogy az abortuszt a nőgyógyász spontán vetélést követő beavatkozásnak tüntette fel.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Híradónak úgy nyilatkozott: "a várpalotai rendőrkapitányság magzatelhajtás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is eljárást folytat egy helyi orvos ellen. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják".

A Veszprémi Törvényszék szóvivője, Dülkné Pintér Zsuzsanna azt mondta: "adat merült fel arra is, hogy a sértettekkel valamilyen fajta összebeszélést kísérelt meg a gyanúsított, ezáltal a bizonyítékok elrejtésének, eltüntetésének a veszélye is fennáll".
A nyomozók folyamatosan küldik az idézéseket. Akár száz nőt is meggyanúsíthatnak, közülük többen kétszer, háromszor is átestek engedély nélküli terhesség-megszakításon - hangzott el az m1 Híradójában.

A rendőrségi sajtószóvivő az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a büntető törvénykönyv úgy rendelkezik, hogy az orvos és az édesanya, aki a magzatot elhajtja, illetve elhajtatja, bűncselekményt követ el. Magyarországon az abortusz engedélyhez kötött, amennyiben ez az engedély nem születik meg, de a terhességet megszakítják, úgy a fenti bűncselekmény megvalósul - tette hozzá Kómár Viktória. Az MTI Hírcentrum értesülése szerint a napokban elkészült az ügyben kirendelt igazságügyi orvos szakértő jelentése, amely alátámasztja a nyomozók gyanúját.

Legolvasottabb cikkeink