• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Ismét közlekedik a kisbusz a kórház és a gyopárosi gyógyászat között

Regionális hírek 2023.03.17 Forrás: Weborvos
Ismét közlekedik a kisbusz a kórház és a gyopárosi gyógyászat között

Munkanapokon 8 személyes kisbusz szállítja a gyopárosi vizes és száraz kezelésekre azon betegeket, akik máshogy nem tudnak eljutni oda.

A koronavírus járvány miatti központi korlátozások okán még 2020 tavaszán kellett leállítani azt a buszjáratot, ami a kórháztól szállította a gyógyulni vágyókat a gyopárosfürdői gyógyászati központig. Az elmúlt hónapokban többször is felmerült, hogy újra kellene indítani ezt a járatot, így a város polgármestere és a kórház főigazgatója tárgyalni kezdett, felmérve a lehetőségeket. Végül a városi képviselő-testület még 2023 januárjában úgy döntött, pénzt és energiát áldoz arra, hogy ismét járjon a busz. 2023. március 20-án, hétfőn reggel elindul a járat a szakrendelő elől – jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Dávid Zoltán polgármester a kórház tudósítása szerint.

Az új Mercedes kisbuszt – amely 8 személy, köztük kerekesszékes kocsival közlekedő beteg szállítására alkalmas – a Szent Vincent Rehabilitációs Központ bocsátotta az önkormányzat rendelkezésére.

 – Orvosi szemmel nézve a gyopárosi gyógyvíz megléte óriási kincs Orosházának, amit ki kell használni. A mozgásszervi betegek gyógyítása összetett feladat, ami megoszlik a kórház és a gyopárosi gyógyászati központ között. A vizes kezeléseket a város finanszírozza, a száraz, fizikoterápiás kezeléseket pedig a kórház végzi. Nagy igény van a kezelésekre, hiszen a térségben sokan küzdenek különböző mozgásszervi panaszokkal. Az, hogy a buszjárat ismét elindul, sok idős, nehezen közlekedő betegnek adhat reményt a gyógyulásra vagy életminőségének javítására – fogalmazott dr. Duray Gergő, az orosházi Dr. László Elek Kórház főigazgatója.

A gyopárosi gyógyvíz kiemelten hatékony a reumatikus panaszokra, a balesetek utáni kezelésekre és a nőgyógyászati betegségekre, így közös érdek ennek minél jobb kihasználása. A gyopárosi gyógyászati központot működtető és a vizes kezeléseket biztosító Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kiemelte, ebben kölcsönösen együttműködnek a Dr. László Elek kórházzal.

– A lehetőségekhez képest igyekeztünk figyelni arra, hogy a busz menetrendje igazodjon a kezelések kezdetéhez és végéhez. Ezért az első járat 6 óra 45 perckor indul a Könd utcai szakrendelőtől, míg az utolsó Gyopárosról vissza 14 óra 30 perckor. A reggeli órákban sűrűbb a menetrend, majd óránként közlekedik a busz oda-vissza. Ahogy már elhangzott, ha valamelyik indulásnál többen várnak, mint a járat 8 fős kapacitása, a menetrendtől eltérően fordul még egyet a busz, hogy mindenki eljusson a kezelésre – hangsúlyozta Benkő Ferenc.

 

 

Legolvasottabb cikkeink