• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ismét látogathatóak egyes kórházak

Regionális hírek Forrás: MTI

A kistarcsai kórház egyes osztályai továbbra sem fogadhatnak látogatókat, Vácon továbbra is teljes zárlat van.

Feloldotta a részleges látogatási tilalmat csütörtökön a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban az intézmény főigazgatója – közölte a kórház titkársága az MTI-vel.

A ceglédi kórház és rendelőintézetben az influenzajárvány miatt február 5-e óta a kardiológiai őrző, a központi aneszteziológia- és intenzív osztály, a csecsemő- és gyermekosztály, a szülészet-nőgyógyászat, a krónikus belgyógyászati osztály, valamint a pszichiátria ajtajait tartották zárva a látogatók előtt, ez a korlátozás szűnt meg csütörtökön. Pest megye többi fekvőbeteg intézménye közül hétfőtől szabad a bejárás a törökbálinti tüdőgyógyintézetbe is, ahol március első napjaitól tartott a teljes látogatási tilalom.

A kistarcsai Flór Ferenc Kórház csecsemő- és gyermekosztálya, a szülészet, az újszülöttrészleg, az intenzív osztályok, az onkológia és az őrzők betegei továbbra sem fogadhatnak látogatókat, a váci Jávorszky Ödön Kórházban pedig változatlanul valamennyi osztály zárva van a hozzátartozók előtt - közölték az érintett intézmények.


Péntektől újra látogatható a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, visszavonják a februárban elrendelt látogatási tilalmat - közölte a kórház titkársága csütörtökön az MTI-vel.

A kórház egész területére érvényes látogatási tilalmat február 7-én rendelte el a főigazgató a lázas és influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegek számának emelkedése miatt - tették hozzá.


A fővárosi Heim Pál Gyermekkórházban is feloldották az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmat - tájékoztatta a kórház főigazgató főorvosa csütörtökön az MTI-t. Nagy Anikó azt írta: a február 13-án elrendelt tilalmat szerdán oldották fel az intézményben.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán azt közölte: az elmúlt héten országosan 40 százalékkal csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek szerint nagyjából 34 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Az ország valamennyi területén csökkent a betegek száma, hét megyében az előző hetinek több mint felére.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtöki adatai szerint Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében már sehol sincs érvényben látogatási tilalom. Az ország többi megyéjében és a fővárosban azonban továbbra is számos egészségügyi intézményben korlátozzák a látogatást.