• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jó az összkép a balatoni vendéglátóhelyekről, de vannak hibák

Lapszemle 2023.07.28 Forrás: telex.hu
Jó az összkép a balatoni vendéglátóhelyekről, de vannak hibák

Jól szerepelnek a balatoni vendéglátóhelyek az ellenőrzéseken, de kidobattak 2000 kiló lejárt élelmiszert.

Alapvetően megfelelnek az élelmiszer-biztonsági elvárásoknak a balatoni vendéglátóhelyek, az ellenőrök csak kisebb szabálytalanságokat találtak – írja a Nébih beszámolója nyomán a telex.hu.

A nyári szezonális ellenőrzés-sorozat alatt többek között az éttermek higiéniás állapotát, az alapanyagok nyomon követhetőségét és azok kezelését vizsgálják. Az ellenőrzések összességében pozitív képet mutattak, bár azért akadtak hiányosságok.

Több helyen is nem az előírásoknak megfelelően oldották meg a szakosított tárolást, de az is előfordult, hogy a padló, a fal, a mennyezet vagy a berendezési tárgyak és eszközök állapota kifogásolható volt. Egy másik, a kiemelt járványügyi kockázat miatt komolyabb probléma, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, ami nélkül nem is dolgozhattak volna.

Visszatérő szabálysértés volt még az, hogy néhány étteremben nem nyomon követhető (tehát nem tudni, honnan származott) és lejárt minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejű élelmiszereket tároltak. A rekorder egy 2019-ben lejárt fűszer volt, de az ellenőrök sok 2021-ben és 2022-ben lejárt szavatosságú alapanyagot is találtak.