• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jó ütemben halad a kórház korszerűsítése

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az első eszközök is megérkeztek már a hatvani Albert Schweitzer Kórházba.

2014 őszén kezdődött meg a régió egyik legkorszerűbb műtőblokkjának építése a hatvani Albert Schweitzer Kórházban a TIOP-2.2.6/12/1/B „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével" elnevezésű uniós pályázatnak köszönhetően. A projekt keretében 2,7 milliárd forintos ráfordítással, valósul meg egy új bővítmény, amely a földszinten a központi sterilizálót, az emeleten három aszeptikus műtőt foglal magában és egyben egy új, fedett mentőbeállót is képez a sürgősségi betegellátó osztályhoz. Az új létesítmény mellett a meglévő épületben felszabaduló területek átépítésével a földszintre kerül a sürgősségi osztállyal egy szinten a teljes képalkotó diagnosztikai egység, valamint korszerűsödik a szülészet és a szeptikus műtéti ellátás területe is. Mindez kiegészül az orvostechnológiai eszközpark közel egymilliárd forintos megújulásával - tudatta közleményében az intézmény.

A dinamikusan folyó építészeti kivitelezéssel párhuzamosan zajlanak a projekthez kapcsolódó eszközök közbeszerzési eljárásai is, melyek közül már több is sikeresen lezárult. A kórház vezetése fontosnak tartotta, hogy a mobilizálható eszközök mielőbb megérkezzenek az intézménybe, mert azokat már most a gyógyító ellátás szolgálatába lehet állítani. A beépítéssel érintett eszközök a kivitelezés adott fázisában érkeznek, ugyanakkor többségük a szállító cég által már beraktározásra került, folyamatos működésbe állításuknak örülhet a hatvani kórház.

Az aktuális szállítással megérkezett a radiológiai közbeszerzési csomag részét képező, nagyteljesítményű SIEMENS Acuson X700 ultrahang berendezés, mely minden szempontból kivételes képminőséget, számos fejlett képalkotó technológiát tartalmaz. Az Acuson X700 rendszer intelligens munkafolyamat-megoldásokat is nyújt, amelyek támogatják a hatékony munkát, konzisztens vizsgálatokat tesznek lehetővé, és biztosítják az ultrahang-labor nagy betegáteresztő képességét. A 20 colos képernyő minden pozícióból való jó láthatóságát integrált, forgócsuklós-karos fogantyú szolgálja.

A műtői eszközök közbeszerzési csomagjából 3 darab MINDRAY altatógépet kapott a kórház, amely a korszerű anesztézia ma elvárható összes követelményének és igényszintjének megfelel. Az eszközök precíz, pontos, gyógyszer és oxigénadagolást tesznek lehetővé. Monitorrendszerük segítségével biztonságos a beteg teljes életfunkciónak megfigyelése. Az új gépek a műtőblokk nyár végére történő felépüléséig már a jelenlegi műtőkben látják el feladatukat.

A traumatológiai műtőbe, korszerű, digitális GE röntgen képerősítő érkezett, amely precíz és pontos képalkotó diagnosztikájával műtét közben is biztosítja a műtéti terület megtekintését, és felvételek készítését, ezáltal pedig a műtétek minél tökéletesebb végrehajtását.

A mai korszerű sebészet egyre inkább igényli a „vértelenebb" eljárások alkalmazását, mind nyitott, mind laparoszkópos beavatkozások tekintetében. Ezt szolgálja majd a leszállított két darab OLYMPUS ultrahangos vágó berendezés. Ez a berendezés a szöveteket vértelenné teszi, és segítségével egy lépésben el is vágja azokat. Ezáltal lehetővé válik olyan gyors műtétek elvégzése, amely például a daganatsebészet során elengedhetetlen. Ezen eszköz segítségével a műtétek időtartama nagymértékben lecsökkenthető.

A kórház mostantól magáénak tudhatja azt az OLYMPOS arthroszkópos tornyot is, mely a traumatológiai ellátásban az ízületeken belüli kisebb műtéti beavatkozásokra alkalmas endoszkópos berendezés. Ezen orvostechnikai eszköz segítségével a különböző porc és szalagműtétek könnyen elvégezhetőek, rövidül a betegek gyógyulási ideje.

Az eszközszállítások a következő hetekben, hónapokban folyamatosak lesznek, igazodnak a projekt építészeti előrehaladásához. A fejlesztések napról napra javítják a kórház által nyújtott egészségügyi ellátás színvonalát, biztonságát, növelik a régió lakosságának magas szintű ellátáshoz való jutásának esélyét.