• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Jön a Semmelweis Egészség Napok második állomása

Regionális hírek 2019.09.23 Forrás: Semmelweis Egyetem
Jön a Semmelweis Egészség Napok második állomása

Személyre szabott testösszetétel vizsgálattal, táplálkozási tanácsadással, időskori szimulációs lehetőséggel is várják az érdeklődőket.

Személyre szabott testösszetétel vizsgálattal, táplálkozási tanácsadással, időskori szimulációs lehetőséggel, valamint családtervezési beszélgetésekkel és újszülöttgondozással kapcsolatos interaktív programokkal is várják a jelentkezőket az októberi Semmelweis Egészség Nap keretében. Az Egészségtudomány a mindennapokban névre hallgató rendezvény az előző, Mentálhigiénés Naphoz hasonlóan ingyenes, de a kis létszámú foglalkozások előzetes regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a semmelweis.hu/250 oldalon lehet.

A 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara (ETK) által szervezett ingyenes rendezvényen több mint ötvenféle, a mindennapok során felmerülő, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadáson, workshopon és interaktív programon lehet részt venni október 4-én, pénteken. Dr. Nagy Zoltán Zsolt, az Egészségtudományi Kar dékánja a programról szólva elmondta, a rendezvény legfőbb küldetése a lakosság egészségtudatosságra nevelése. „A XXI. század egészségügyének ez az egyik legfontosabb feladata, hiszen a vezető halálokok hátterében álló népbetegségek jelentős része megfelelő életmóddal, a tünetek korai felismerésével, a rizikófaktorok ismeretével időben kiszűrhető, megelőzhető, de legalábbis jól gyógyítható lenne” – emelte ki.

A rendezvény során számos aktuális téma napirendre kerül, legyen az a helyes táplálkozás, a mozgásszervi betegségek megelőzése, vagy épp a szenvedélybetegségek elkerülése. Szó lesz egyebek mellett a stresszkezelés gyakorlati megoldásairól, úgynevezett öregségi szimulátor segítségével a látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen lesz majd idős emberként járni, mozogni, látni, hallani, de a pénteki egészségnap fontos témái között szerepelnek az időskori cukorbetegség, illetve szürkehályog okozta látásproblémák, azok konzervatív és műtéti megoldási lehetőségei, valamint a gyermekkori és felnőttkori kontaktlencse-viselés helyes használata is.

A programok összeállítása során az Egészségtudományi Kar munkatársai nagy hangsúlyt fektettek a családtervezésre, valamint a kisebbek egészségére is. Szél Dávid, az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Pszichológia Tanszékének tanársegédje, az Apapara című könyv és blog szerzője interaktív előadás keretében foglalkozik az apaság XXI. századi kérdéseivel, emellett a leendő vagy újdonsült szülők gyakorlati segítséget kaphatnak a csecsemőgondozásához, de a gyermekbalesetek megelőzése is napirenden lesz. A kisiskolás korosztály pedig tartásjavító tornán is részt vehet a délután folyamán. A rendezvényen a látogatók saját képességeiket is próbára tehetik: szimulációs baba segítségével kipróbálhatják, milyen beteget vizsgálni, a bátrabbak pedig elsősegélynyújtási versenyre is benevezhetnek.

Részletes programok és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva.

Időpont: október 4. (péntek) 15:00-20:00

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar (1088 Budapest, Vas u. 17.)

(Fotó: Kovács Attila-Semmelweis Egyetem)

Legolvasottabb cikkeink