• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kecskemétre érkezik az Richter Egészségváros

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Szeptember 10-én a kecskeméti megyei kórházat és a saját egészségüket támogathatják a polgárok.

A kórház elől induló egészségsétával indul a Richter Egészségváros program szombaton Kecseméten. A szokásoknak mnegfelelően A Richter 2.000.000 Ft alap adományt ajánl fel a helyi egészségügyi intézmény számára, melyet minden, a rendezvényre kilátogató és annak programjaiban résztvevő lakos a részvételért járó adománypontok alapján kalkulált forintokkal növelhet, adományra váltva a saját egészsége érdekében elvégzett szűrővizsgálatokat vagy a meghallgatott előadásokat.

A részvételért járó ponton kívül valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért vagy előadás meghallgatásáért, tornáért, teszt kitöltéséért vagy a fitnesz eszközök használatáért további adománypontok járnak. A pontokat a sátrakban segédkező hoszteszek ragasztják be a füzetbe. A beváltott pontokat – pontonként 300 forinttal számolva – a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez, az így begyűjtött pénzt a kórház koraszülött osztályának ajánlják fel.

A program részletei itt

A kecskeméti programmal ketdetét veszi az őszi Egészségváros porgramsorozat. Szeptemberben Kecskeméten és Kistarcsán, októberben Csornán és Nagyatádon várják majd a szórakozni és tanulni vágyó családokat, a szűrésre, tanácsadásra érkezőket.

Mint a program invitálójában összesítették, a lakosság eddigi hozzáállása a kezdeményezéssel kapcsolatban optimizmusra ad okot: a több mint 124 ezer résztvevőből minden ötödik ember részt vett legalább egy szűrővizsgálaton, aminek hasznos eredménye is lett: a program évei alatt 50 városban összesen 22 ezer esetben mértek figyelmeztető eredményt a szakorvosok. A rendezvényen tanácsadások (fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászat), előadások és beszélgetések során helyi szakemberek és a programhoz csatlakozott hírességek személyre szabottan nyújtanak segítséget az egészséges életvezetés kialakításában.

A Richter Egészségvároson elvégezhető komplex szűrővizsgálatokon (koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, érszűkület-vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, asztmaszűrés, bőr- és körömgomba szűrés, neuropátia szűrés cukorbetegeknek, mell-önvizsgálat) való részvétellel felmérhető az egyén jelen egészségi állapota, az esetleges öröklődő genetikus hajlamok, valamint kiszűrhetők a rizikótényezők. A programon helyben olyan ingyenes szűrővizsgálatok is elérhetők (pl.: csontsűrűségmérés), melyekre az egészségügyi ellátórendszer keretében sok esetben hónapokat kell várni.

A kezdeményezés az eddigi 8 éve alatt elért sikereit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője így foglalta össze:„50 városban fordultunk meg, a lakosok aktív részvételével több mint 225 millió forintot adományoztunk a kórházaknak. Mintegy 100.000 szűrésből 22.000 olyan esetet szűrtünk ki, amely azonnal további ellátást, vizsgálatot igényelt. Programunk üzenete, az egészségért való tevőleges felelősségvállalás reményeink szerint százezrekhez jutottak el."

A Richter Egészségváros Program helyszínei (2016. ősz):

szeptember 10. Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház
Adománycél: újszülöttek-koraszülöttek részére lélegeztető gépek, valamint infúziós ágyak beszerzése

szeptember 17. Kistarcsa, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház
Adománycél: genetikai szűrésre alkalmas ultrahang készülék beszerzése

október 1. Csorna, Csornai Margit Kórház
Adománycél: tüdőszűrő állomás röntgen berendezésének digitális átalakítása

október 8. Nagyatád, Nagyatádi Kórház
Adománycél: véradó helyiség felújítása