• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kezdődhet az eszközbeszerzés Orosházán

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Befejeződött az építkezés az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán.

Befejeződött az építkezés az Orosházi Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán, melyet az ovostechnológiai és az informatikai eszközök beszerzése követ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programon nyertes pályázati projekt céljával összhangban, mely értelmében a projekt eredményeként egy szervezetében és működésében megújított, integrált, infrastruktúrájában korszerűsített Sürgősségi Betegellátó Osztály kerül kialakításra és működtetésre - tudatta a kórház közleményben.

Az orvostechnológiai és informatikai eszközökre vonatkozó közbeszerzési eljárás 2011. június hónapban került kiírásra, melynek nyertesei 2011. szeptember 2-án kerülnek kihirdetésre. A közbeszerzési eljárás során három részajánlattételi lehetőség volt, az orvosi gép-műszerek megbontását követően kettő csomag alakult ki, illetve harmadik részként az informatikai eszközök szállítására lehetett pályázatot benyújtani. Az I. részajánlat nyertese a HUN-MED Kft., mely bruttó 81.160.000,- Ft összegben, a II. részajánlat nyertese a MEDIPLAN Kórháztervező és Egészségügyi Fővállalkozó Kft., mely bruttó 16.750.000,- Ft összegben vállalja az új diagnosztikai, orvosi eszközök szállítását, üzembe helyezését, használatának oktatását és betanítását. A III. részajánlat esetében került sor az informatikai eszközök beszerzésére, melyre bruttó 4.103.720,- Ft összegben a PC Trade Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot.

A beszerzésre kerülő eszközök nagymértékben hozzájárulnak a betegek számára folyamatos, időszerű és minőségi vonatkozásban eredményes és hatékony, mindenki számára egyformán hozzáférhető ellátásához, mely a költségek vonatkozásban is mérhető eredményeket mutat a pályázatban kitűzött célokkal összhangban.

A projekt során összesen 164 db eszköz kerül beszerzése: az orvostechnológiai műszerek és eszközök közül többek között ultrahangdiagnosztikai készülék, altatógép, komplett traumatológiai műtőasztal; az informatikai eszközök közül számítógép konfigurációk, operációs rendszerek, monitorok, lézernyomtatók, nagy teljesítményű multifunkciós készülék; továbbá egyéb hygiénés eszközök.

Orosháza Város Önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.2.2/08/2F pályázatán 240.256.800 Ft támogatást nyert el. Az Európai Unió által támogatott projekthez Orosháza Város Képviselőtestülete 26.695.200 Ft önerőt biztosít.