• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

K+F központot hoztak létre Budapesten

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A magyar fővárosban is kutat, és innen terjeszkedik Európában az Armanious Group.

Magyarországon nyílt meg EBEDI Kft. (Eva Biomedical European Development Institute Kft.) néven az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportjának, az Armanious Groupnak első európai kutató-fejlesztő központja, amely több mint 2 millió eurós beruházást jelent.

Az Armanious Group (AG) nyolc hónappal ezelőtt döntött új, budapesti székhelyű kutató-fejlesztő központjának, az Eva Biomedical European Development Institute (EBEDI) Kft-nek felállításáról, mely a bőrön keresztüli megnövekedett felszívódású vivőrendszerek kifejlesztésére fókuszál majd, mind gyógyszerészeti, mind kozmetológiai hatóanyagok esetében. A mai napon Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár közreműködésével felavatott laboratórium jelentős mérföldkövet jelent a vállalat európai terjeszkedése, illetve a korszerű technológiatranszfer tekintetében.

Dr. Mounir Armanious, az Armanious Group elnöke elmondta: „Az újonnan létrehozott kutatóközpont stratégiai jelentőséggel bír a vállalatcsoport számára. Budapest erős tudáshálóval rendelkezik az orvosbiológia terén, mely az Armanious Group vállalatai, az Eva Pharma és az Eva Cosmetics számára lehetőséget biztosít kutatásai előmozdítására, illetve stratégiai elhelyezkedése révén lehetővé teszi az új piacokra való betörést."

A K+F tevékenység mellett a labor kiváló felszereltsége révén lehetőség nyílik az Eva Pharma gyógyszeripari termékei
termékdokumentációjának elkészítésére is, mely az európai piacra való bevezetéshez szükséges. Az EBEDI felállítása új munkahelyeket is teremt Magyarországon: 20 közvetlen – elsősorban vezetői típusú - álláshelyet, valamint közvetetten körülbelül 100 további munkalehetőséget. Mindemellett az EBEDI bérgyártás kiépítésével és kezelésével, minőségellenőrzésen átjutott áru felszabadításával, valamint egyedi csomagolásokkal is foglalkozik majd Magyarországon.

Az új laboratórium tudás- és kutatóközpontként működik majd mind az gyógyszerészeti, mind a kozmetológiai technológiák területén.

A csaknem 100 éves Armanious Group története 1917-ben kezdődött, amikor is Dr. Riad Armanious megalapította a Droguerie Riad Armanious vállalatot. Később létrehozta Egyiptom egyik legrégibb és legelismertebb gyógyszertárát, a Pharmacie La Santét. 1935-ben Dr. Armanious elindította a térség második legrégebbi gyógyszerészeti vállalatát, a Les Laboratories Deltát.

Ma az Armanious Group cégcsoportba összesen 7 cég tartozik, melyek a kozmetológiai, gyógyszerészeti, a mérnöki, a mezőgazdasági, a vegyészeti, a kereskedelmi területen aktívak és összesen csaknem 5000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

A Les Laboratories Delta örökségére épülő Eva Pharma a Közel-Kelet egyik vezető gyógyszerészeti vállalata, melyet 1935-ben alapítottak. Az Eva Pharma ma Közel-Kelet és Észak-Afrika régió leggyorsabban növekvő vállalata. Az elmúlt 5 évben az Eva Pharma éves szinten 25%-os növekedési ütemet produkált, és egy sikeres helyi vállalatból világszínvonalú multinacionális szervezetté vált, meghatározó értékesítési és marketing tevékenységet magának tudva a régióban.

Az Eva Pharma jelenleg 2000 munkavállalót foglalkoztat és naponta átlagosan 350 000 doboznyi készítményt állít elő. Termékpalettájukon
120 termék található, de 200 további termékük fejlesztés alatt áll.
Kutatás-fejlesztése révén a vállalat úttörővé vált az orvosbiológiai eredmények terén, hiszen elsőként fejlesztett ki két új
molekulát a vesegörcs kezelésére, illetve első vállalatként vezetett be bioadhezív tablettákat Egyiptomban.