• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Kitüntetés az áldozatos munkáért a debrecenieknek

Regionális hírek Frissítve 2019.07.02 Forrás: Unideb.hu
Kitüntetés az áldozatos munkáért a debrecenieknek

A Debreceni Egyetem több, az egészségügyben dolgozó szakembere is miniszteri kitüntetést vehetett át a Semmelweis-nap alkalmából.

Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntették ki Méhes Gábor egyetemi tanárt, a Klinikai Központ Pathologiájának vezetőjét, az Általános Orvostudományi Kar Pathologiai Intézet igazgatóját kiemelkedő diagnosztikai tevékenysége, példaértékű egyetemi vezetői és nemzetközi jelentőségű szakmai munkája, valamint lelkiismeretes közéleti tevékenysége elismeréseként.

Méhes Gábor 2007. július 1. óta vezeti a Klinikai Központ Pathológiáját. Gyakorló patológusként a hematológiai betegségek diagnosztikájával, kialakulásának mechanizmusával kapcsolatos kérdések, valamint a daganatos elváltozások genetikai hátterének vizsgálati lehetőségei és klinikai jelentősége foglalkoztatja. A Klinikai Központ hematopatológiai konzulense, szervezi és vezeti a molekuláris tumorpatológiai laboratóriumot. Részt vesz a Patológia tantárgy oktatásában, tanszékvezetőként pedig koordinálja is a képzést magyar és angol nyelven, emellett a Klinikai Orvostudomány Doktori Iskola témavezetője. Méhes Gábor számos hazai és nemzetközi szakmai társaságban tölt be tisztséget, 2014 óta a Magyar Patológusok Társaságának elnöke.

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjban részesült Dézsi Zoltán, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának főorvosa.

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Árkosy Péter főorvos, az Onkológiai Klinika megbízott igazgatója kiemelkedő, több éven át nyújtott magas szintű és lelkiismeretes gyógyító munkájáért (képünkön).

2014-től vezeti a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Onkológiai-Onkoterápiás és Rehabilitációs Osztályát. Vezetőként több korszerű onkológiai eljárást honosított meg a legmodernebb kezelési protokollokat alkalmazva a sikeres terápia és a magas gyógyulási ráta érdekében. 2017-ben kapta meg az Onkológiai Klinika megbízott klinikaigazgatói kinevezését. Egységesítette az onko-teamek működését, az onkológiai folyamatokat protokolizálta, és alkalmazásukat a klinikai gyakorlatba ültette. Továbbfejlesztette a klinika és a Klinikai Gyógyszertár együttműködését. Aktív tagja tudományos bizottságoknak, szakmai szervezetnek, rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi kongresszusokon. Oktató-nevelő munkát végez az általános orvosképzésben és a szakdolgozók felsőfokú képzésében. Vezetői kvalitásainak, kiemelkedő szakmai felkészültségének és emberi magatartásának meghatározó szerepe van az onkológiai betegellátás színvonalának emelésében – áll a méltatásban.

Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerték el Kissné Ary Szilviát, aki 1995 óta dolgozik a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, és 2001-től vezeti a debreceni védőnői szolgálatot. Személyesen vett részt a látogatási rend és a védőnői gondozás minőségi rendszerének kidolgozásában, a városi szolgálat egységes informatikai rendszerének telepítésében.

Több mint 100 védőnő munkáját szervezi, rajtuk keresztül 30 ezer általános- és középiskolás, számtalan bölcsődés, óvodás és évente mintegy 1000 várandós gondozásáért felelős, valamint az Anyatejgyűjtő Állomás munkáját vezeti. Közreműködött a kiemelkedően sikeres debreceni terhes-gondozási modell kidolgozásában. Munkatársai elismerik szakmai munkáját, vezetői hozzáállását, az általa irányított területen a fegyelem kiemelkedő, az orvosokkal és a vezetőkkel is jó a kapcsolata – olvasható Kissné Ary Szilvia méltatásában.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya (KAITO) is. A KAITO munkaközösségét mintegy 40 orvos és 145 egészségügyi szakdolgozó és egészségügyi dolgozó alkotja. Jellemző rájuk a magas szintű felkészültség és igényesség, nyitottak a szakmai fejlődésre és az innovációra, amivel nagymértékben hozzájárulnak az intézet minőségi betegellátásához és hatékony működéséhez. Mindennapos erőfeszítéseiért, kiemelkedő szakmai munkájáért a közösség méltó az elismerésre – fogalmaznak a felterjesztésben. A díjat Károlyi Mária részlegvezető főorvos vette át Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkártól. (Fotó: EMMI - Balogh Tibor)

Legolvasottabb cikkeink