• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kiváló városi kórház lett a dunaújvárosi

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A főigazgató ezúton is köszöni minden szereplőnek a hozzájárulását az intézmény sikereihez.

Az elmúlt évek munkájának gyümölcse érett be azzal, hogy Kiváló Városi Kórház díjat nyert a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, amely egyben a Semmelweis Egyetem gyakorlókórháza. A városi kórházak között nagy ágyszámmal, sok profillal működik az intézmény, s jellemzően a nem kis feladattal járó, nehéz szociális körülmények között élő lakosságot látja el. A kórház gyógyító szakmai színvonala egyenletesen jó, a szolgáltatások minősége figyelemre méltó, valamint kiemelkedően fejlett és színvonalas az infrastruktúrája. - adta hírül az intézmény.

Az intézményi munka szabályozottsága kiemelkedő, beleértve a betegek szövődményeinek dokumentálását, a minőségbiztosítási rendszert, az ellátás során keletkezett adatok tárolását.

„Az intézményünk által elnyert Kiváló Városi Kórház díj csapatmunka gyümölcse", hangsúlyozza dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi kórház főigazgató-főorvosa, jelezve, hogy az elismerés megkoronázása az elmúlt öt-hat év munkájának. A főigazgató emlékeztet arra, hogy 2010-11-ben milyen mértékű gazdasági és erkölcsi válsághelyzetet kellett kezelni az intézményben, és ma már látható, hogy az eltelt időszakban hová jutott a kórház.

– A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ által nyilvánosságra hozott összehasonlító statisztikákban, amely a szakmai és a gazdasági működés különböző mutatói alapján állít fel sorrendet az intézmények között, jó eredményekkel szerepelünk. A közelmúltban nyertük el a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címet, amely szintén komoly elismerés kórházunknak. Eredményeinket egyrészt az igényes szakmai munkának, osztályvezetőink, orvosaink és szakdolgozóink elkötelezettségének, a hatékony gazdálkodásnak, a betegközpontúság felé történő erőteljes törekvéseinknek köszönhetjük.

Másrészt annak a támogatásnak, ami a fenntartó ÁEEK és a korábbi fenntartó helyi önkormányzat részéről jelenleg is megnyilvánul, s nem utolsósorban pedig a térségünket képviselő lobbi erők hatékony működésének – összegzi dr. Mészáros Lajos, milyen tényezőknek köszönhető a dunaújvárosi kórház újabb szakmai elismerése, s ezúton is minden szereplőnek köszöni a hozzájárulását az intézmény sikereihez.