• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Költözik a SE Pulmonológiai Klinikája

Regionális hírek 2019.06.17 Forrás: Semmelweis Egyetem
Költözik a SE Pulmonológiai Klinikája

A költözés ideje alatt, 2019. június 15. és július 1. között szünetel a betegfelvétel a klinikán.

Új helyszínen, a Külső Klinikai Tömb részét képező Tömő utcai épületben működik 2019. július 2-ától a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája. A költözés június 15-én kezdődött, a következő két hétben a tüdőbetegek biztonságos és folyamatos ellátását előre megszervezett módon, az egyetem más klinikáinak, illetve társintézmények bevonásával biztosítják - tudatta az intézmény a honlapján.

A költözés ideje alatt, 2019. június 15. és július 1. között szünetel a betegfelvétel a klinikán, amely feladatainak ellátásában ebben az időszakban a Semmelweis Egyetem egyes klinikái, valamint a központi régió további pulmonológiai ellátói (Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Tüdőgyógyintézet Törökbálint és Uzsoki utcai Kórház) vesznek részt. A tüdőbetegek biztonságos és folyamatos ellátása zavartalan lesz. A klinika már tájékoztatta az áthelyezésről azokat a jelenlegi fekvőbetegeit, akik ebben az időszakban is fekvőbetegellátásra szorulnak. Az érintett időszak beutalási rendjének módosításáról egyeztetések történtek a Központi Ágynyilvántartóval, valamint az Országos Mentőszolgálattal. A tüdőtranszplantált betegek ellátása – amellyel kapcsolatban országos szintű ellátó a klinika – a költözés alatt is folyamatos és megoldott. A rendszeres onkológiai kezelésben részesülő betegeknél a kezeléseket már hónapok óta úgy szervezte a klinika, hogy minden beteg időveszteség nélkül, protokoll szerint kapja az ellátást. A kontrollokra és a további kezelésekre minden esetben megtörtént az előjegyzés.

Az eddig a Szent János Kórház telephelyén működő Pulmonológiai Klinika költözéséről az 1672/2018-as, tavaly december 13-i kormányhatározat rendelkezett. Az új helyszín (1083 Budapest, Tömő utca 25-29.) felújítására, az eszközpark fejlesztésére 1,5 milliárd forintos forrást biztosított a kormány. Az áthelyezés a kormányhatározatban kijelölt határidőig, azaz 2019. június 30-ig megvalósul. 2019. július 2-ától a Pulmonológiai Klinika teljes fekvő- és járóbetegellátási kapacitása megújult környezetben biztosítja a betegellátás, oktatás, kutatás hármas tevékenységét - írták.

Legolvasottabb cikkeink