• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Komplex selfness szolgáltatás a dabasi központban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Számos megoldási lehetőséget mutat az önmagáért, harmonikus létéért felelős egyénnek.

Dabason hivatalosan is megnyitja kapuit 2011. szeptember 12-én  Magyarország és Közép-Európa első, komplex selfness szolgáltatásokat nyújtó központja. A Human Labor Selfness Központ   számos megoldási lehetőséget, utat kínálnak az önmagukért és harmonikus létezésükért, valamint egészségükért felelős egyének és cégvezetők számára.

A selfness egyfajta életvezetési választás, amely a test, a lélek és a szellem egyensúlyának megteremtésére, illetve a saját magunkkal, belső énünkkel való kapcsolat kialakítására irányul. A selfness mellett elkötelezettek előtt számos lehetőség áll céljaik eléréséhez; elsősorban az önismeretet és személyiségfejlődést elősegítő, az én-kép megerősítését szolgáló tréningek, terápiák, valamint a már kialakult tünetek kezelése esetén természetgyógyászat és egyéb alternatív gyógymódok alkalmazásával juthatnak el a belső harmónia és ez által egy egészségesebb, boldogabb lét állapotába.

A Human Labor Selfness Központ saját selfness felfogása abban nyilvánul meg, hogy számos megoldási lehetőséget, utat mutat az önmagáért, saját harmonikus létéért felelős egyének számára. A Központ a selfness életvitel támogatásaként kínált módszerek tanításán és a valós okok feltárásán túl, a már kialakult tünetek, betegségek kezelésében a több ezer éves keleti gyógyászatot, az alternatív gyógymódokat, ötvözi a modern nyugati orvostudománnyal a prevenció jegyében.

A selfness életmód és ezáltal a Human Labor Selfness Központ szakmai koncepciójának is alapja, hogy testi-lelki egészségünk megóvása érdekében már csecsemőkortól nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megelőzésre, illetve a már kialakult egészségügyi problémák korai felismerésére, éppen ezért a Központban a Selfness szolgáltatások kiegészítéseként a nyugati orvoslás azon területei kerültek a portfolióba (pl. nőgyógyászat, bőrgyógyászat, urológia, stb.), melyek a leginkább a prevenció szolgálatába állíthatók.

A megnyitó előtt a Központ vezetősége egy reprezentatív közvélemény-kutatás keretében feltérképezte 5 megye (Budapest/Pest, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok) lakóinak a prevencióval, illetve az alternatív gyógymódokkal kapcsolatos fogyasztói szokásait, valamint a leggyakoribb betegségekhez fűződő viszonyukat.

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 80%-a a betegségek kezelésén túl, a megelőzésre is gondot fordít, és a fogalom definiálását követően a megkérdezettek fele hallott már a selfness filozófiájáról. A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy egyre többen hisznek az alternatív gyógymódok hatékonyságában, és örömmel vennének egy olyan intézményt, ahol több szolgáltatás elérhető egy helyen.

A Központ svájci-magyar beruházója, Peter Pastor a megvalósult beruházás kapcsán az alábbiakat tartotta a fontosnak kiemelni:
„A selfness életmód Svájcban igen népszerű és elterjedt, az általam ismert svájci selfness központokhoz képest a Human Labor Selfness Központ annyival lesz több, hogy a kiváló szakmai koncepciónak köszönhetően a selfness szolgáltatások kiegészítéseként a gyógyítás azon fontos területeit integráltuk a portfolióba, ahol a megelőzés a leginkább sikerre vihető bárki számára. Kivételesen szerencsésnek érzem magam, hogy létrehozhattam Magyarország, sőt Közép-Európa első, komplex selfness szolgáltatásokat nyújtó intézményét. Bízom benne, hogy a Központ megnyitásával sikerül meghonosítani és széles körben elterjeszteni a selfness életmódot idehaza is!"

A beruházás Budapesttől 50 km-re, Dabason valósult meg. Kőszegi Zoltán, Dabas város polgármestere, országgyűlési képviselő az alábbi szavakkal méltatta a Human Labor Selfness Központ megnyitását: "Városunk, illetve a régió lakói egy magas színvonalú intézménnyel gazdagodtak, amelynek köszönhetően Dabas felkerült a hazai és régiós egészségturisztikai térképre. A beruházásnak köszönhetően új munkahelyek is teremtődtek, és Dabason rendszeresen megfordulnak majd a hazai egészségügy legkiválóbb orvosai és selfness szakemberei, akiket nagy örömmel fogadunk!"

A központ orvosai és szakemberei valamennyien elkötelezett hívei a holisztikus, vagyis a teljességre, az egészre törekvő szemléletnek. Az embert teljes egésznek tekintve a test, a lélek és a szellem együttes vizsgálatára és gyógyítására törekszenek.
„Hiszem, hogy hazánkban is egyre többen válnak nyitottá arra, hogy segítségünkkel feltárják a már kialakult problémák valós okait és szükség esetén szembesüljenek azzal, hogy a megoldáshoz a saját aktív részvételükre is szükség van." - tette hozzá Garajszki Piroska, a Központ ügyvezető igazgatója, aki maga is lelkes követője a selfness életmódnak.

A központ speciális szolgáltatásokat nyújt az erre nyitott cégek számára is, melyek lehetővé teszik a stressz-mentes, ám motiváló munkahelyi légkör kialakítását, elősegítve ezzel a hatékonyság növelését, valamint az üzleti célok elérését úgy, hogy az végül minden résztvevő számára a legnagyobb megelégedéssel szolgáljanak.

„A selfness életfelfogás átültethető egy cég mindennapi életébe is. Selfness Központként a cégeket ugyanolyan egységként értelmezzük és kezeljük, mint az emberi szervezetet. A cégvezető által érzékelt probléma lehet a bevételek hirtelen visszaesése, a beosztottak munkájának alacsony hatékonysága, vagy épp a rossz munkahelyi légkör. Cégek számára nyújtott szolgáltatásaink igénybevételével a résztvevők képesek felismerni a mindennapokban felmerülő problémák mögött rejlő akadályokat és feloldani a kiváltó okokat." – összegezte a Központ cégek számára nyújtott szolgáltatásait Garajszki Piroska ügyvezető igazgató.

A legnagyobb társadalmi hasznosság érdekében az újonnan megnyílt központ másik fontos célcsoportja a kisgyermekes családok lesznek. A Központ szakmai hitvallása szerint 6 éves kor előtt számos komoly probléma felismerhető és megelőzhető a kisgyermekek számára kidolgozott szolgáltatásaiknak köszönhetően, melyek széles körben történő alkalmazása hosszú távon egy kiegyensúlyozottabb, az élet kihívásait könnyebben kezelő társadalom kialakulásához vezethet.

A szolgáltatások előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe, és módszertől vagy kezeléstől függően min. 20-max. 90 percet vesznek igénybe, a központ által kínált tréningek időtartama változó lehet. Az egyes területért felelős szakemberek javaslataitól és a páciens döntésétől függően a szolgáltatások alkalmanként vagy egy hosszabb folyamatként is igénybe vehetők. Utóbbi esetben a szolgáltatás ára is ennek megfelelően, mennyiségi kedvezmény felajánlásával kerül kialakításra. Az egyes szolgáltatások ára jellemzően 10-20 ezer forint között mozog alkalmanként, és a készpénzes fizetésen túl lehetőség van bankkártyás, üdülési csekkes és egészségpénztár terhére történő fizetésre is.

A központ épületének megtervezése Ligetvári István építész keze munkáját dicséri, akinek különleges látásmódja tette lehetővé a selfness életérzés építészeti megnyilvánulásainak megalkotását.
A Human Labor Selfness Központ Dabas és közvetlen vonzáskörzetének lakóin kívül várja az ország bármely részéről érkezőket, akik nyitottak egy új életmód és szemlélet befogadására.

További részletek a selfness központ honlapján.

Legolvasottabb cikkeink