• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Könyvadomány daganatos betegeknek

Regionális hírek Forrás: Debreceni Egyetem

Heteken át várták a Debreceni Egyetem mind a hét könyvtári egységében az egyetemi polgárok és a város lakóinak felajánlásait.

Elsőként az Onkológiai Klinika betegei kaptak abból a csaknem kétezer könyvből, amit a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára gyűjtött össze jótékonysági akciójában, az intézmény Tehetséggondozó Programja és a Debreceni Hősök segítségével.

December elejétől egészen vízkeresztig a Debreceni Egyetem mind a hét könyvtári egységében várták az egyetemi polgárok és a város lakóinak felajánlásait az idei könyvkarácsonyfához, melynek lebontását követően az összegyűlt könyveket jótékonysági célra ajánlották fel a szervezők.

- Évek óta építünk könyvkarácsonyfát a Kenézy Élettudományi Könyvtárban, mely nagy népszerűségnek örvend az egyetemi polgárok körében. Egy személyes beszélgetés során merült fel, hogy indítsunk jótékonysági könyvgyűjtést, így a fa építésénél nem a könyvtár állományát, hanem a jótékony adakozók által felajánlott könyveket használtuk fel – fogalmazott Petró Leonárd, a DEENK kommunikációs koordinátora.

- A daganatos betegség nagyon megterheli a lelket és a testet, ezért rendkívül fontos, hogy a pácienseknek tudjunk olyan pluszt adni, ami a fizikai állapot javítása mellett a holisztikus gyógyulásban is szerepet játszik. A könyv gyógyítja a fantáziát, a képzeletet, segít fejlődni. A betegeknek szükségük van arra, hogy el tudják képzelni, hogy gyógyultak lesznek, visszatérnek abba a közegbe, ahonnan a betegségük miatt kiestek. Esetleg megtalálnak olyan értékeket, amiket addig nem találtak meg. Ebben az olvasás, az új gondolatok és új szempontok biztos, hogy segítenek – emelte ki az átadón Horváth Zsolt, a Debreceni Egyetem Onkológiai Klinikájának igazgatója.

Az Onkológiai Klinika sugárterápiás és az onkológiai osztálya hatvan könyvet kapott, melyeket elsősorban azoknak a betegeknek lesz lehetőségük elolvasni, akik a fekvő részlegen tartózkodnak akár öt-hat héten keresztül. A gyűjtésben a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja és a Debreceni Hősök is aktívan részt vettek. Toboroztak, gyűjtöttek, jelenleg pedig a könyvek kiosztásán dolgoznak.