• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Koraszülöttmentő: Sarkad önkormányzata is támogató

Regionális hírek Forrás: beol.hu

250 ezer forint támogatást nyújt Sarkad önkormányzata a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára.

Ezáltal támogatják, hogy egy koraszülött mentőautót szerezzenek be Békés megyébe. Az erről szóló megállapodást pénteken írta alá dr. Mokán István polgármester és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed - írja a beol.hu.

Sarkad az elsők között csatlakozott a nemes kezdeményezéshez – mondta a pénteken a sarkadi városházán tartott sajtótájékoztatón dr. Mokán István. Sarkad polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat 250 ezer forint támogatást nyújt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára a képviselő-testület decemberi döntése mentén, és kifejtette: a reményei szerint minél hamarabb összegyűlik az az 50 millió forint, ami szükséges a koraszülött mentőautó beszerzéséhez.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed köszönetét fejezte ki a támogatásért. Elmondta, hogy jelenleg 16 millió forint áll a számlán, de az aláírt támogatói szerződések szerint ez hamarosan 20 millió forintra emelkedhet.

Kiemelte, hogy sok vállalkozás, magánszemély ajánlotta fel további segítségét, a reményei szerint hónapokon belül összegyűlhet a szükséges 50 millió forint és így minél hamarabb üzembe állhat a koraszülött mentőautó.

A szakember elmondta, hogy Békés megyében évente 200-250 koraszülött gyermek jön a világra, Gyulán megoldott a megfelelő ellátásuk. Eddig azonban nem volt koraszülött mentőautó Békés megyében. Ez nem egy egyszerű, hanem egy speciális jármű lesz, lényegében egy mozgó intenzív osztály a koraszülött gyermekek részére minden szükséges felszereléssel, például inkubátorral, lélegeztetővel. A jármű minden felszerelésével együtt 50 millió forintba kerül.

Sarkadon példás az összefogás és az egymáson való segítés – vette vissza a szót dr. Mokán István. Emlékeztetett, az elmúlt években több beteg vagy balesetet szenvedett fiatal számára kezdeményezett gyűjtést a lakosság és az önkormányzat, támogatást nyújtva, a vállalkozók és a civil szervezetek is segítettek. Hozzátette, hogy azon a decemberi képviselő-testületi ülésen, melyen döntöttek az alapítvány támogatásáról, nehéz sorsú családokat is megajándékoztak.