• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Korszerű, integrált járóbeteg-ellátás a Kerkovits Gyula szakrendelőben

Egészségpolitika 2022.11.08 Forrás: Weborvos
Korszerű, integrált járóbeteg-ellátás a Kerkovits Gyula szakrendelőben

A XX. század egyik legnagyobb kardiológusának nevét vette fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új szakrendelője.

Az Egészséges Budapest Program egyik legnagyobb fejlesztésének számító, több mint 8 milliárd forintból felépült kőbányai szakrendelő november 8-án hivatalosan is nevet kapott. Az 5500 négyzetméteres intézetet Kerkovits Gyuláról, az egyik legnagyobb hatású magyar kardiológusról nevezték el.

Kerkovits Gyula főorvos nemcsak a magyar kardiológus közösség egyik kiemelkedő képviselője volt, hanem a Bajcsy Kórházban eltöltött 40 éves tevékenysége alatt a hazai kardiológia egyik legmodernebb kardiológiai ellátó helyévé emelte a Bajcsy Kórház Kardiológiai Osztályát. A Bajcsy Kórház azóta is a kardiológiai intervenciós ellátás és kardiológiai gondozás egyik stabil pillére – több százezer embernek nyújtva azonnali infarktus ellátást és azt követő gyógyulást, mindig a legmodernebb technikával.

A szakrendelő bejáratánál felavatott, a névadó Kerkovits Gyuláról készített dombormű Törley Mária szobrászművész alkotása.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet működtetésébe négy szakrendelő tartozik: a X. kerületi és a XVII. kerületi, valamint a monori és a gyömrői szakrendelők. Ez a kórházi ambulanciákkal együtt 2019-ben 1,1 millió járóbeteg ellátását jelentette, melynek jelentős részét az új szakrendelő veszi át.

A korábbi, Kőbányai úti X. kerületi szakrendelő több mint 70 éve épült, felújítása nem volt lehetséges, állandó karbantartása költséges volt.

A Bajcsy Kórház a területén működő, kiemelt progresszivitású osztályokkal együtt közel 2 millió lakos ellátásáért felel.

Az új Kerkovits Gyula szakrendelő jelentősen hozzájárul a főváros és az agglomerációi járóbeteg ellátási színvonalának növeléséhez.

Az új szakrendelő 2022 márciusában kezdte el működését összesen 150 fővel, több mint 50 orvossal és több mint 70 szakdolgozóval. A négyszintes épület 86 rendelő helyisége egyidejűleg akár 300 járóbeteg ellátására is alkalmas.

Dr. Óváry Csaba, a kórház főigazgatója beszédet mond az ünnepségen

Az első hónapok tapasztalatai alapján az új épület korszerű, integrált járóbeteg-ellátást tesz lehetővé, egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a betegirányítást. A járóbeteg-ambulanciák kórházból történő kiköltözésével tehermentesíti a fekvőbeteg-ellátást. A fejlesztés könnyebb hozzáférést biztosítás a nagy értékű vagy speciális diagnosztikai vizsgálatokhoz, a korábbinál gazdaságosabban működtethető, és gyorsabb, hatékonyabb információáramlást biztosít mind a betegeknek, mind a járóbeteg-ellátásban résztvevő orvosoknak és szakdolgozóknak.

Legolvasottabb cikkeink