• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerűsödik a bonyhádi kórház

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az épületkorszerűsítés mellett a meglévő 40 éves röntgengépeket is korszerűre cserélik.

A TIOP 2.2.6/12/1/B-2013-0011 azonosító számú, „Bonyhád Kórház és Rendelőintézet korszerűsítése" című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 264.000.000,- Ft támogatási összegből kerül megvalósításra. A kórház korábbi átalakításának folytatásaként 264 millió Ft-ból teljes körűen megújul a tüdőgyógyászati részleg - adta hírül a folytatást közleményben az intézmény.

A kórház jelenleg négy pavilonból álló épületegyüttes. Tömbösítés útján egy pavilon megszűnik, a tüdőgyógyászati funkciók az egyik főépülethez kerülnek integrálásra. A betegellátást ezzel három épületbe szervezzük át. A tüdőgyógyászati diagnosztika a fekvőbeteg osztályához fog kapcsolódni, az eddig külön álló épületből - az osztály melletti épületrész felújítását követően – ide költözik. Az építési beruházással érintett terület (347 m2) megújul és a mai kor színvonalának megfelelővé válik az orvosi, ápolási eszközpark és informatikai rendszer is.

A tüdőgyógyászati eszközök fejlesztése, a meglévő 40 éves gépek cseréjét szolgálják. Például a digitális mellkas átvilágítás eredményeként, korábbi fázisban felismerhetőek lesznek a tüdőbetegségek. Így a korai diagnózis hozzájárul az olcsóbb terápiás ellátáshoz, a betegek életminőségének teljes visszaállításához, és az egészségben töltött életévek növeléséhez a térségben. Fontos a lakosság számára, hogy a projekt ideje alatt a tüdőgyógyászati rendelések, vizsgálatok zavartalanul működnek.

A tüdőgyógyászat mellett az egynapos sebészet is bővül. A műtéti eszközök fejlesztése hozzájárul, hogy a bonyhádi térség lakosainak gyorsabb és teljesebb körű legyen az ellátása a Bonyhádi Kórházban. A projekt zárását követően 2015. év nyarától az OEP által finanszírozott egy napos sebészeti esetszám is növekszik. A többletfinanszírozással és a beszerzett új eszközökkel egyes
műtéttípusoknál a várólistát csökkenteni tudjuk. A beruházással a struktúra- és funkcióváltás egészségpolitikai döntéseihez és átszervezési folyamatához a bonyhádi kórház újabb lépéssel kerül közelebb.