• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerűsödtek a mentők állomásai

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Ünnepélyes rendezvény keretében adták ma át a felújított ruzsai és szentesi mentőállomást.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés" projekt keretében átfogó, országos szintű fejlesztést valósít meg. Célja, hogy az infrastrukturális, gépjármű- és orvostechnikai eszközfejlesztések által javuljon az OMSZ prehospitális sürgősségi ellátásának színvonala. A projektnek köszönhetően az ország egész területén jelentős mértékben javul a helyszínre érkezés időtartama, különösen a mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben.

A program részeként 22 helyszínen épül új mentőállomás, 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány, 60 mentőállomás dinamizálása, részleges korszerűsítése történik meg, valamint műszerek, egészségügyi és oktató eszközök beszerzésére kerül sor.

A dinamizálás egyik célja az energiahatékonyság biztosítása, ami az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban tölthessék be - adta hírül az OMSZ közleményben.

A projekt tervezése során cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése is, ennek érdekében Ruzsán is sor került az épület hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére. 2014 áprilisában 1 db új, teljesen felszerelt „B" típusú mentőgépjármű is került az állomásra. Szentesen is elkészült az épület hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére. 2014 szeptemberében 1 db új, teljesen felszerelt „B" típusú mentőgépjármű is munkába állt.

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés" projektben a szentesi mentőállomás felújítása bruttó 71.755.328 Ft értékű, a ruzsai mentőállomás felújítása bruttó 35.678.904 Ft értékű beruházás keretében valósult meg.

Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, megújult mentőállomások átadásán köszöntőt mondott Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere, Szirbik Imre, Szentes polgármestere, Dr. Gyöngyösi Péter, az OMSZ projektigazgatója és Dr. Zentay Attila régióigazgató.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületeket, melyek modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a ruzsai mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.