• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lerakták a kiskőrösi szakorvosi rendelő alapkövét

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Félmilliárdos uniós forrásból épülhet az akadálymentesített, új részleggel bővülő ellátóhely.

Az ünnepélyes alapkőletétellel a mai napon megkezdődött a Kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézet korszerűsítése és kistérségi járóbeteg-szakellátó intézménnyé történő fejlesztése.

Kiskőrös Város Önkormányzata 2010 márciusában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretében a kistérségi járóbeteg szakellátó intézetének fejlesztésére. Városunk a járóbeteg szakrendelő korszerűsítését célzó pályázaton 441,5 millió forintot nyert el.

A pályázat keretében tervezett infrastrukturális beruházás és fejlesztés során új orvos-technológia kerül bevezetésre, mely hozzájárul a betegségek helyben történő, gyors diagnosztizálásához, ezáltal csökken a gyógyulási idő, a táppénzen eltöltött idő, valamint a lakosság utazási költsége.

A projekt eredményeként korszerű, részben az alapellátással integrált 1378,69 m2 nettó alapterületű, teljes körűen akadálymentesített szakrendelő áll majd a kistérség lakosságának rendelkezésére. A meglévő épületet átalakítják, továbbá 1169 m2-rel bővítik. Így a rendelőintézet a jelenleg öt telephelyen üzemelő, széttagolt szakrendelői szolgáltatásokat a tömbösítést követően két telephelyen fogja nyújtani, biztosítva ezáltal a gazdaságosabb működtetést.

Mindezek mellett a szakrendelések diagnosztikai eszközparkját is bővítik, cserélik (25 nagy értékű eszközt szereznek be), mely hozzájárul a definitív, lakossághoz közeli ellátások növeléséhez, a továbbutalt betegek számának csökkentéséhez. A modern, digitális képalkotó diagnosztika kialakításával a távleletezés aránya növekszik a képalkotó diagnosztikán belül. Informatikai rendszerük a medikai részen kívül alkalmas lesz a betegelőjegyzésre, a betegirányításra, és az alapellátással történő kommunikációra is.

Az új épület alpkövét ma helyezték el ünnepélyes keretek között, az eseményen Domonyi László polgármester mellett jelen volt Gubán Imre, a Modus Vivendi Kft., mint kivitelező műszaki vezetője, valamint dr. Romhányi Zoltán, a Semmelweis Halasi Kórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.