• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Letették a székesfehérvári gyógyszergyár alapkövét

Regionális hírek Forrás: MTI

A dél-koreai cégcsoport hatmillió eurót fektet be és több mint ötven munkahelyet hoz létre Magyarországon.

Letették pénteken a Wooshin Medics székesfehérvári gyógyszergyárának és kutatás-fejlesztési központjának alapkövét. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a Wooshin nem csupán munkaerőt, hanem magasan képzett munkaerőt keres majd megépítendő gyárába. A Székesfehérváron előállítandó pezsgőtabletták és bőrön át felszívódó gyógyszeradagoláshoz tervezett tapaszok fejlett technológiát és hozzáadott értéket kívánnak – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország gyógyszeripara hagyományosan fontos a gazdaság teljesítményét tekintve, a nemzetgazdasági hozzáadott értéknek közel hat százalékát adja. Példaként említette a Richtert, a Tevát és az Egist, amelyek exportképes termékeket állítanak elő, és sok munkahelyet biztosítanak. Ezek sorába illeszkedik a koreai cég magyarországi megjelenése is - tette hozzá.

Szabó László közölte, hogy jelenleg 66 dél-koreai vállalat van hazánkban, amelyek 22 ezer embert foglalkoztatnak és ez tovább fog emelkedni a közeljövőben. Reményét fejezte ki, hogy a székesfehérvári beruházás jó példa lesz a többi koreai gyógyszeripari cégnek is, akik újabb tőkét hozhatnak Magyarországra.

Nam Tak Szu, a gyógyszeripari vállalat tulajdonos-vezérigazgatója elmondta, hogy az Alba Ipari Zónában megvásárolt mintegy kilencezer négyzetméteres telken több mint 3 ezer négyzetméteres, kétszintes gyártóbázist hoznak létre. Megjegyezte, hogy az 1,8 milliárd forintos, zöldmezős beruházással hatalmas felelősség került a vállukra, hiszen a Wooshin gyára lesz az első gyógyszeripari beruházás a városban.
Közölte, hogy a jól képzett a munkaerő és logisztikai szempontból kedvező fekvése miatt választották Székesfehérvárt.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester köszönetét fejezte ki a cég tulajdonosának, amiért a várost választották első európai gyáruk helyszínéül. Jelezte, hogy Székesfehérvár Győr mellett a második legnagyobb vidéki, ipari centrum és ipara nagyon heterogén: nem egy-egy nagyvállalatra épül, hanem sok kisebbre. Úgy vélte, a Wooshin letelepedése tovább színesíti és erősíti a település gazdaságát.

Idén márciusban a Parlamentben jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Nam Tak Szu, hogy Székesfehérváron épít gyógyszergyárat és kutatás-fejlesztési labort a dél-koreai Wooshin Medics. Akkor elhangzott, hogy Magyarország több európai ország között lett a legjobb helyszín, a vetélytársak között volt Lengyelország, Csehország és Olaszország is.

A cégvezető akkor elmondta: a Székesfehérváron gyártott termékek 90 százalékát exportálják majd.

A szöuli cég 2013-ban nyitotta meg első európai irodáját Budapesten, Wooshin Magyarország Kft. néven, amely az első lépés volt az európai piac felé történő nyitásban. A gyár várhatóan 2015-ben kezdi meg a termelést.