• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megújult a hatvani kórház négy felvonója

Regionális hírek 2019.03.28 Forrás: Weborvos
Megújult a hatvani kórház négy felvonója

Az egyik liftet kizárólag a betegmozgatás szolgálatába tudja állítani a kórház, elkülönítve a látogatói forgalomtól.

Fenntartói támogatással, 76 millió forint értékű beruházás eredményeként megújult a hatvani kórház főépületének 4 felvonója - adta hírül az intézmény közleménye. Dr. Stankovics Éva az intézmény főigazgatója beszédében hangsúlyozta nagy öröm számukra, hogy a külső megújulás mellett a liftek is megújultak. Nagyon fontos műszaki - és betegbiztonsági szempontból is, hogy ezeket a lifteket is kicserélhettük. Egy egészségügyi intézmény biztonságos működéséhez a liftek is hozzátartoznak, mely beruházás most 76 millió forintos fenntartói támogatásból valósulhatott meg. Az 1967-ben beépített lifteket teljes egészében kicserélték, melyek most már megfelelnek XXI. századi előírásoknak. A beruházás eredményeként az egyik liftet kizárólag a betegmozgatás szolgálatába tudja állítani a kórház, így a betegek intézményen belüli szállítása elkülönül a látogatói forgalomtól. Kiemelte a kivitelező segítőkészségét és együttműködését, melyet a felújítás során nyújtottak. Külön megköszönte a dolgozók és a betegek türelmét, melyet az elmúlt hónapok során tanúsítottak.

Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője beszédében külön tisztelettel köszöntötte az egészségügy dolgozóit. Elmondta, a liftek felemelnek bennünket, képletesen is hiszen a magyar egészségügy felívelő pályán van és a megújult liftek sokáig szolgálják a dolgozókat és a betegeket. Nagyon hálás a fejlesztésért és köszöni a magyar kormány, illetve az egészségügyért felelős államtitkárság segítségét a fejlesztés megvalósulásában. Külön kiemelte, hogy büszke a hatvani kórházra és az abban dolgozókra.

Dr. Jakó Ildikót az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatóját nagy örömmel és büszkeséggel töltötte el, hogy a fenntartói támogatás ilyen jól hasznosult az intézményben. Bízik abban, hogy a 4 új lift hosszú ideig szolgál a kórházban. A liftek felújítása fontos kiegészítése a korábban megvalósult több milliárdos fejlesztéseknek, ugyanakkor jól illik a jelenleg folyó fejlesztések sorába is. A közelmúltban a kórház saját hatáskörében megvalósított nővérszálló felújítás, ultrahang beszerzés és a betegbiztonságot célzó higiénés eszközök beszerzése mellett, hangsúlyozta a fenntartó által kezelt pályázatok fontosságát, melyek szintén a kórházban lévő ellátásokat szolgálják - írták a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink