• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megújult a kardiológia a Margit Kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Közös összefogással, 75,5 millió forintból tudták felújítani, új berendezésekkel ellátni az egyik legforgalmasabb osztályt.

A Szent Margit Kórház saját erőforrásai mellett pályázati lehetőségeket és a támogatói segítségét felhasználva törekszik a kórház infrastruktúrájának fejlesztésére, a hatékonyabb üzemeltetés elérésére, valamint az orvostechnikai eszközök beszerzésére és megújítására.

Ennek a folyamatnak egy fontos állomásához érkezett el az intézmény ma, hiszen kétéves felújítási program eredményeként átadták a megújult Kardiológiai Osztályt. Az osztályon évente 3000-3500 fekvőbeteg és 7000 ambuláns beteg ellátása zajlik. Emellett az osztályon működő szív-ultrahang laborban évi 5000 szívultrahang vizsgálat, több száz nyelőcsövön keresztül végzett, valamint gyógyszeres szívultrahang vizsgálat történik.

A Margit Kórház egyik legforgalmasabb osztálya az elmúlt két évtizedben teljesen „leamortizálódott", infrastrukturálisan és technikai felszereltségében egyaránt, ezért a kórház és az osztály mellett működő alapítvány összefogott az áldatlan állapotok megszüntetésére.

A felújítási programot többen támogatták: Tarlós István főpolgármester, valamint Bús Balázs polgármester kezdeményezésére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2013-ban és 2014-ben is pénzügyi támogatást nyújtott az osztály felújításához, a szükséges műszerek beszerzéséhez. Emellett más támogatók jóvoltából is jelentős pénzügyi forráshoz jutott az intézmény a szükséges fejlesztésekhez, amelyet a kórház saját bevételeiből is kiegészített.

Összességében 75,5 millió forintot tudtak fordítani a Kardiológiai Osztály felújítására. Ennek köszönhetően immár minden szakmai feltételnek megfelelő, nyolcágyas coronaria őrző (szubintenzív szoba) és 19 teljesen felújított kórteremben 49 aktív kardiológiai esetek ellátását szolgáló ágy, valamint 25 kardiológiai rehabilitációs ágy, több újonnan kialakított vizesblokk, vizsgáló helyiség (többek között vadonatúj szív-ultrahanggal és terheléses EKG készülékkel) fogadhatja a kardiológiai ellátást igénylő betegeket Budapest III. kerületéből és a környező kistérségekből.