• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Megújult a szarvasi szakrendelő

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Korszerű, akadálymentesített, energiatakarékos rendelőintézet létesült.

A mai napon átadták a felújított szarvasi szakrendelőt, melyet 523.496.700 Ft támogatási összegből korszerűsítettek. Szarvas város 58.166.300 Ft önerő biztosítását vállalta a projekt megvalósításához, melynek felére pályázat útján újabb forrást nyert el az Önkormányzati Minisztériumtól.

A projekt megvalósítása során a Vasút utcai telephelyen működő szakrendelések átköltöztek a Szabadság utcai felújított központi épületbe,mely ma már európai színvonalú körülményeket biztosít a betegek gyógyulásához, és az egészségügyi személyzet munkájához.

A bővítés és felújítás során egy korszerű gyógyellátást biztosító, új egységekkel kiegészült, akadálymentesített, energiatakarékos rendelőintézeti épületegyüttes létesült melyben nőgyógyászati, onkológiai, gyermeknőgyógyógyászati, fogszabályozási, szemészeti, gyermekszemészeti, urológiai, belgyógyászati, kardiológiai, neurológiai, pszichiátriai, fül-orr-gégészeti, sebészeti, bőrgyógyászati, orthopédiai, addiktológiai, diabetológiai, audiológiai, röntgendiagnosztika, ultrahangdiagnosztikai ellátás, kúraszerű ellátás, valamint labordiagnosztika érhető el.

A projekt keretében új digitális röntgen készüléket szereztek be 110 millió forint értékben, valamint az informatikai fejlesztés keretében a teljes számítógépes hálózatot korszerűsítették, kiépítették a beteghívó rendszert is. Az új orvosi berendezések, valamint a betegelőjegyzés és a betegtájékoztatás minőségét javító informatikai rendszer együttesen biztosítják a betegek adatainak, leleteinek, eredményeinek digitalizált tárolását, így lehetővé vált a távdiagnosztika.

A szakrendelő új szolgáltatásként nappali kórházi ellátást biztosít a lakosságnak, négy betegággyal. A nappali kórház beindításával lehetőséget teremtenek a lakosság részére a helyben történő gyógykezelések, szűrések, rehabilitáció igénybevételére. Az új szakmák megjelenése a dolgozói létszám bővülését is jelenteni fogja.

Legolvasottabb cikkeink