• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Megújult borsod megyei kórház nővérszállója

Regionális hírek 2022.10.06 Forrás: MTI
Megújult borsod megyei kórház nővérszállója

A "Katalin-ház" az 1960-as években épült, és az "Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése" elnevezésű projekt részeként újult meg.

Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház nővérszállója - közölte az intézmény az MTI-vel.  Az október közepén átadandó épületbe 61 kórházi dolgozó költözhet be. A korábban Nővérszálló néven működő ingatlan Dongó Istvánné volt intézményvezető főnővér keresztneve után kapta a Katalin-ház nevet. Az 1960-as években épült ingatlan az "Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése" elnevezésű projekt részeként újult meg.

2019-ben, az újjáépítés első ütemében, európai uniós forrásból (KEHOP) energetikai felújítást végeztek. A bruttó 140 millió forintos támogatásból a külső homlokzat és lábazat hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók műanyagra cserélése és egy napelemes rendszer telepítése valósulhatott meg.

A második ütemben, idén, bruttó 400 millió forintos támogatásból új lakóegységeket alakítottak ki és új nyílászárókat építettek be. Megújult a gépészeti rendszer, a víz- és csatornarendszer, a központi fűtés és a teljes elektromos ellátórendszer - olvasható a közleményben.

Az egyszemélyes szobákhoz tartozó közös lakóegységekben "minikonyhákat", illetve szintenként bútorozott közös konyhákat is kialakítottak. A közös mosókonyhákban mosó- és szárítógépek állnak a lakók rendelkezésére, az épületben egy akadálymentesített lakóegységet is kialakítottak.

A közleményben idézték Révész Jánost, a kórház főigazgatóját, aki elmondta, eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a dolgozók mentális egészségére, így uszoda, kulturális központ és sportpálya is van az intézmény területén, valamint egy óvoda is a kisgyermekeseknek. A lakhatás segítése a pályakezdőknek jelent kiváló lehetőséget - fűzte hozzá.

 

Legolvasottabb cikkeink