• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MESE Koncertet szerveznek a Mesekórházakért

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Híres előadóművészek támogatják különleges koncerttel a Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programját.

Balázs János, a zongora Varázslója és Lajkó Félix, a hegedű Virtuóza, valamint Mácsai Pál Jászai Mari díjas, érdemes művész egy felejthetetlen estén „mesél" a boldogságról, a szeretetről és az összetartozásról november 15-én, a MOM Kulturális Központban. Hírneves előadóművészeink egy különleges koncerttel támogatják a Heim Pál Alapítvány Mesekórhórház Programját. Az igazi kuriózumnak ígérkező esemény a Mesekórház Program javára  felajánlott, stílusosan “mesés" tárgyak aukciójával zárul - közölték a szervezők.

A Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programjának keretében valósulhat meg az első Mesekórház Élményterápiás Osztály, a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában, melyet az I. MESE Koncert és Aukció bevételéből kívánnak támogatni a  szervezők.

Nemzetközi hírű zeneművészeink, Balázs János zongoraművész és Lajkó Félix hegedűművész sodró lendületű, improvizatív zeneművében, valamint Mácsai Pál színművész (az est házigazdája) előadásában a szenvedélyé, az örömé és a szereteté a főszerep. A mesés koncerten fellép Rácz Rita operaénekes, Mocsári Károly zongoraművész, valamint az Anima Musicae kamarazenekar és Vásáry Tamás karmester is.

A MESE Koncert részeként kerül megrendezésre az I. MESE Aukció is, melyre a fellépő művészek, a Molnár Ani Galéria, és több elismert borászat is ajánlott fel alkotásokat, illetve különleges borokat. A MESE Koncert és az Aukció teljes bevételét a Bethesda Égési Központban megvalósuló, első Élményterápiás Osztály kialakítására fordítja a Heim Pál Alapítvány.

A jegyek (15 000 Ft és 50 000 Ft – VIP) megvásárolhatók a jegy.hu oldalon.

A Mesekórház Programról

A Mesekórház Program a Heim Pál Alapítvány kiemelt gyermek egészségügyi programja. A Mesekórház Program a pozitív élmények előtérbe helyezésével hatékonyabbá szeretné tenni  a kisbetegek ellátását, valamint a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásait (pl. stressz, félelem, bizalmatlanság) is csökkenteni kívánja a gyermekegészségügyben.

A Program része az élményterápiás célú infrastruktúra kialakítása, az élménypedagógiai képzési módszertan fejlesztése és oktatása is. Emellett foglalkozik az életvezetés és az otthonápolás területével, a közösségi tudásbázis növelésével, az on-line egészség platformok és alkalmazások fejlesztésével.

Az első Mesekórház Élményterápiás Osztály az Alapítvány megkeresése és a Kórház vezetőinek, dolgozóinak, betegeinek egyetértése mellett a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában kerülhet kialakításra. “ A Bethesda lehet az Első  Magyarországi Élményterápiás Gyermek-egészségügyi Osztály, de mindent megteszünk, hogy az elsőt még sok hasonló követhesse" – mondta Heim Pál, a Heim Pál Alapítvány Stratégiai igazgatója.

A Heim Pál Alapítványról

A Heim Pál Alapítványt a gyermek és családegészségügy emberközpontú, innovatív megoldásainak a fejlesztésére hozták létre az Alapítók. Az Alapítvány által gondozott Mesekórház Program a gyermekek és családtagjaik fizikai és mentális egészségének helyreállítása mellett a preventív terápiák alkalmazására, a készségek fejlesztésére és a holisztikus gyógyításra helyezi a hangsúlyt.

A Heim Pál Alapítvány elkötelezett a lakosság egészségi állapotának javítása és az egészségügy fejlesztése területén, és együttműködéseket kezdeményez a magyar vállalkozásokkal és magánszemélyekkel egészségügyi innovációs ötleteik  megvalósításában. Mottójuk: Az innováció a tudomány, a technológia és az egészség alapja.