• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mesterszakács főzött az egri kórház konyhájában

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Szigorú pénzügyi és dietetikai szabályok mellett is lehet minőségi élelmezést nyújtani a kórházakban.

Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány harmadik állomásán a Markhot Ferenc Kórházban főzött Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete.A kampány célja, hogy bizonyítsa, a jelenleg rendelkezésre álló alapanyagokkal és eszközökkel minőségi ételt lehet biztosítani a betegek és a dolgozók számára a kórházban.

Az esemény a sajtó és a meghívott vendégek jelenlétében zajlott, mindenki megkóstolhatta az aznapi ebédet, ami zellerkrém leves, csirkemájas rizottó és káposztasaláta volt.

Dr. Hajnal Judit a kampány menedzsere elmondta: az ötlet dr. Németh Lászlóé, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójáé, annak demonstrálása érdekében, hogy a betegek számára nagyon fontos az intézményben elfogyasztott étel minősége.

Ambrus György mesterszakács kiemelte: a Markhot Ferenc Kórház konyhája kellemes meglepetés volt számára, hiszen egy új, jól felszerelt konyhában dolgozhatott, kiváló szakács kollégákkal, akikkel azonnal együtt tudtak működni a főzésben. Mint fogalmazott: sikerült bemutatni, hogy szigorú pénzügyi és dietetikai szabályok mellett lehet minőségi élelmezést megvalósítani a kórházban.