• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mikulássapkás futók árasztják el a Margitszigetet

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A MikuLÁSS futás jótékonysági rendezvény: egy kör, két kör, sőt futás bekötött szemmel.

December 8-án Mikulássapkák lepik el a Margitszigetet: idén első alkalommal rendezi meg a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) a MikuLÁSS futást. A jótékonysági rendezvény különlegessége az, hogy minden regisztrált futó Mikulássapkát és csengőt kap a rajtnál (11:00 – Margitszigeti Atlétikai Centrum), így varázsolva ünnepibbé a közös futást. A futás előtti bemelegítésen pedig Béres Alexandra készíti fel a résztvevőket.

„Ez lesz az első alkalom, hogy az egyesület önkéntesei ilyen nagyszabású rendezvényt szerveznek, de szeretnénk, ha a rendezvény hagyománnyá válna, és évről-évre egyre többen látogatnának ki a Margitszigetre egy kis közös testmozgásra. A MikuLÁSS futás egy jótékonysági rendezvény, melynek bevételét a LÁSS működésére és programok szervezésére fordítjuk. Lesz helye a pénznek, hiszen az egyesületünk közösségi helyiségének fenntartása jelentős kiadással jár. Az adomány nagyságától függően szeretnénk táborokat is szervezni: télre egy sí tábort, nyárra pedig egy vízi tábort tervezünk. Már most 200 felett van az érdeklődők száma, ami felülmúlja a várakozásainkat, és remélem, hogy valóban hagyományt tudunk teremteni a közös mozgással" – mesélte Forgács Szabolcs, a LÁSS elnöke.

A szervezők nagyjából 300 jelentkezőt várnak a rendhagyó sporteseményre, akik mind különleges ajándékot kapnak a regisztrációnál: az összes futó Mikulássapkában és csengővel futja végig az egy vagy két szigetkört.

„A futóversenyen a mozogni vágyók választhatnak, hogy egy, vagy két szigetkört futnak. Lesz egy úgynevezett érzékenyítő futás is a belső, 400 méteres pályán: itt a legbátrabbak bekötött szemmel, segítővel teljesíthetik a távot. Igyekszünk a programba az ünnepek hangulatát is becsempészni, így a regisztrációnál minden mozogni vágyó kap egy Mikulássapkát és egy csengőt. A résztvevőket nem csak futóversenyre, hanem egyben vendégségbe hívjuk, így a programok ideje alatt meleg teával, forralt borral és süteménnyel várunk mindenkit. A süteményeket az egyesületünk tagjai készítik saját kezűleg. A programot az önkénteseink szervezik munka mellett, a rajtszámok elkészítésétől egészen a befutócsomagok összeállításáig.

A program fővédnöke Miklósa Erika, aki ezer örömmel állna be a futók táborába, de külföldi fellépése miatt személyesen nem tud jelen lenni az eseményen, ám videóüzenetben üdvözli majd a résztvevőket.

Legolvasottabb cikkeink