• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MR-vizsgálatok már a Mammut II-ben is

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Diagnoscan Magyarország felújította, kibővítette a Mammut II.-ben található privát központját.

A Diagnoscan Magyarország 2011-ben elsőként telepített CT-berendezést nem kórházi környezetbe, a Mammut II. negyedik emeletére. A központ azóta is nagy népszerűségnek örvend, hiszen a privát ellátásra évről évre nő az igény. Az elmúlt hónap során a központ átalakult, megszépült és a szolgáltatások köre is kibővült - adta hírül a cég közleménye. A CT-, ultrahang-, röntgen-, mammográfiás vizsgálat, valamint a csontsűrűségmérés mellett immáron végtagi MR-vizsgálatok is elérhetők a központban.

A telepített O-SCAN 0.3T berendezés egy nyitott MR, ami egyedi, ergonomikus kialakítású, harmadik generációs, kompakt, végtagok MR-vizsgálatára alkalmas vizsgáló készülék. Kialakításánál fogva maximális komfortot biztosít a páciensnek és alkalmas klausztrofóbiás betegek vizsgálatára is.

„Sokan félnek az MR-vizsgálattól, mivel a páciensnek egy viszonylag szűk térben, mozdulatlanul kell feküdnie a vizsgálat alatt, ami egyesekben bezártság érzetet kelthet. A Mammut központunkba telepített berendezés ezzel szemben nyitott, így a klausztrofóbiás páciensek számára az itt elvégezhető végtagi és ízületi vizsgálatok nem jelentenek lelki megterhelést, ugyanis csak a vizsgált végtagot kell a berendezésbe helyezni." - mondta dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezető orvosigazgatója.

„Az ízületi fájdalmak, sport-, porc-, szalag-, csontsérülések, ízületi tok szövetsérülések, artritis, reuma, valamint a köszvény felderítése a berendezéssel gyorsan és pontosan elvégezhető, így nagy segítséget jelent az ortopéd-, reumatológus- és sportorvosok számára. Kiválóan vizsgálhatók vele a végtagok és az ízületek, elsősorban a térd, lábszár, boka, lábfej, csukló, alkar, könyök és kéz régiók." – hangsúlyozza a főorvosnő.

Leitner György, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mammut II. központunk szolgáltatási köre kibővülhetett, így most már az MR-vizsgálat itt is elérhető térítéses ellátást igénylő pácienseink számára. Az elmúlt években az a tapasztalatunk, hogy az egészségügyben nagymértékben nő a kereslet a térítéses vizsgálatok iránt, így a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok iránt is. Érezzük ezt az elvárást pácienseink részéről is. És amellett, hogy a közfinanszírozott ellátásban végzett vizsgálatok továbbra is kiemelt fontosságúak, egye nagyobb teret tervezünk engedni a privát vizsgálatoknak."

Az MR-vizsgálatok Diagnoscan Magyarország Mammut II. központjában 2015. szeptember 21-től elérhetők.