• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MSZP: ellenzik a kórházi megállapodás tervezetét

Regionális hírek Forrás: MTI

Bírósághoz fordulnak, ha a közgyűlés jelenlegi formájában megszavazza az előterjesztést.

Felháborítónak tartja a fővárosi MSZP-frakció, hogy több mint 800 millió forintot igényel az állam az egészségügyi intézmények átvételéhez kapcsolódóan a fővárostól - közölte Havas Szófia MSZP-s fővárosi képviselő hétfőn Budapesten.  Mint arról beszámoltunk, a Fővárosi Közgyűlés a nap folyamán tárgyalja az állam tulajdonába kerülő egészségügyi intézmények átadás-átvételére vonatkozó megállapodást. Az ülés elején az MSZP-frakció jelezte, hogy le kívánják venni a napirendről az előterjesztést, mivel nem volt elég idejük annak tanulmányozására.

Havas Szófia elmondta: bírósághoz fordulnak, ha a közgyűlés jelenlegi formájában megszavazza az előterjesztést, mert az abban foglaltak álláspontjuk szerint "kimerítik a hűtlen kezelés fogalmát". Elmondta, hogy az átadott egészségügyi intézmények ingó és ingatlan vagyonának értéke mintegy 200 milliárd forint, valamint az Országos Egészségügyi Pénztártól kapott csaknem 100 milliárd forintos finanszírozás került át az államhoz, és ezen felül kíván több mint 800 millió forintot megkapni az állam a már jóváhagyott fejlesztésekre, folyó beruházásokra a fővárostól.

- "Úgy gondoljuk, hogy ennél arcátlanabb követelés még nem volt az elmúlt időszakban" - mondta a képviselő. Hozzátette: az átvett egészségügyi intézmények összes adósságállománya a töredékét sem éri el például a Semmelweis Egyetem vagy az Állami Egészségügyi Központ adósságállományának.

Havas Szófia elmondta: a jelenlegi városvezetés "gond nélkül" eladja a város minden vagyonát, anélkül, hogy biztosítaná a betegek megfelelő szintű egészségügyi ellátását. Álláspontja szerint alkalmatlan szervezetre bízták a tárgyalások lefolytatását. A Fővárosi Közgyűlés azért tárgyalja ismét a fővárosi fenntartású egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodástervezetet, mert a korábbi, háromoldalú megállapodást a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem írta alá.