• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MSZP: vizsgálják felül a holding létszámleépítését!

Regionális hírek Forrás: MTI

A munkanélküliség miatt is nagy szükség van a kórházak önállóságára.

Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz-KDNP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőit, hogy emeljék fel szavukat a szabolcsi Egészségügyi Holding (EH) Zrt.-től elbocsátandó dolgozók érdekében, illetve a vezetés vizsgálja felül a tervezett létszámleépítésről meghozott döntését.

Nagy László, az ellenzéki párt nyíregyházi szervezetének elnöke szerdán a Jósa András Oktatókórház előtt megtartott sajtótájékoztatón pártja nevében tiltakozását fejezte ki a holding által hétfőn bejelentett, 541 fős tervezett létszámleépítés ellen, amely a háttérszolgáltatásban tevékenykedő dolgozókat érintené.

Úgy fogalmazott: a holding megalakulásakor a racionális és ésszerűbb működést tűzte ki célul a korábbi fenntartó megyei önkormányzat, e célokból azonban nagyon kevés valósult meg. A városi elnök szerint felvethető a felelőssége azoknak, akik ebben az időszakban rengeteg információval rendelkeztek a szervezet működéséről, vagyis személyesen a megyei közgyűlés elnökének és a gyógyintézmény felügyelőbizottsági elnökének. A szocialista politikus hozzátette: a megyében tizenöt fideszes országgyűlési képviselő van, akik az elbocsátással kapcsolatban "mélyen hallgatnak."

Az MSZP azt kéri a kormánypárti képviselőktől, hogy az Országgyűlésben hallassák a hangjukat a döntésről, a létszámleépítéssel kapcsolatos döntést pedig vizsgálja felül a holding vezetése - hangsúlyozta Nagy László. Az MSZP városi elnöke ugyanakkor rámutatott: a megyének nemcsak a munkanélküliség miatt van óriási szüksége a kórházak önállóságának megtartására, hanem amiatt is, mert az egészségügyi ellátás színvonala az egészségügyi dolgozók mellett a háttérszolgáltatásban tevékenykedők munkájától egyaránt függ.
A sajtótájékoztatót követően a párt a kórház előtt néma demonstrációt tartott, melyen mintegy kéttucatnyian jelentek meg.

Az Egészségügyi Holding Zrt. vezetése nem kívánt reagálni az elhangzottakra. Az MTI információi szerint a tervezett leépítés részleteiről jövő héten tart sajtótájékoztatót a holding.