• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nagyatádra is jutott egy alapkő a kampányban

Regionális hírek Forrás: MTI

A rehabilitációs szolgáltatásokat fejlesztik Nagyatádon és a kórházét is tervezik, most kivitelezőt keresnek.

A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztését célzó, 616 millió forintos projekt alapkövét tették le kedden Nagyatádon, és a tervek szerint hamarosan megkezdődhet a kórház főépületének felújítása is.
Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő a rendezvényen azt mondta: az elmúlt hónapokban jelezték, hogy a Nagyatádi Kórház megmaradására van remény, és ma már kijelenthetik, "ennek az intézménynek stabil, kiszámítható a jövője".

A politikus utalt arra, hogy két éve még meg akarták szüntetni az intézményt, "elfekvővé" alakítva. Úgy véli, hibásnak bizonyult az az önkormányzati döntés, amely a kórház privatizációjának elindulásához vezetett. Hozzátette: a kormány az elmúlt két évben, vállalva egy befektetői csoporttal való konfliktust is, rendezte az intézmény sorsát; kivásárolta, államosította, és megteremtette a stabil finanszírozását, majd félmilliárd forint ráfordítással konszolidálta.

Szászfalvi László hangsúlyozta, nemcsak ez a rehabilitációs szolgáltatást fejlesztő projekt indul el a kórházban, hanem hamarosan megkezdődhet az intézmény főépületének felújítását és fejlesztését célzó, 1,1 milliárd forintos beruházás is, várhatóan év végig kiválasztják a kivitelezőt.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a rendezvényen arról beszélt, hogy ma az országban 160 helyszínen 330 milliárd forintnyi egészségügyi fejlesztés van folyamatban. Ilyen mértékű egészségügyi fejlesztés az elmúlt évtizedekben nem volt - tette hozzá.

Vácity József, a kórház főigazgatója (akinek az eseményen jelentették be újabb öt évre történő kinevezését) az induló projekttel kapcsolatban elmondta: egyik részeként a kórház melletti volt nővérszállót építik át és bővítik a rehabilitációs részleg betegeinek elszállásolására, a másik részeként a szomszédos épületben, egy infúziós labor átépítésével alakítanak ki foglalkoztatót számukra.
A nagyatádi kórház a térség egészségügyi ellátása mellett a reumatológia és a pszichiátriai terén régiós szintű ellátást biztosít - közölte.