• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

NATO-katonák családjai jótékonykodnak Pápán

Regionális hírek Forrás: MTI

Fogyatékos bölcsődések javára jótékonykodnak a pápai katonacsaládok.

Fogyatékkal élő bölcsődéseknek ajánlják fel az idén a karácsonyi vásáruk bevételét a Pápán, a SAC (Stratégiai Légi Szállítási Képesség) programban szolgálatot teljesítő katonák családjai - tájékoztatta a NATO Légi Szállítást Irányító Szervezet (NAMO) munkatársa az MTI-t pénteken.

Jusztin-Majercsik Lívia elmondta: a karácsonyi vásárt a SAC keretében Pápán állomásozó norvég családok kezdeményezték négy évvel ezelőtt, s a pápai NATO légibázison szolgáló nemzetek képviselői mind csatlakoztak hozzá.

A katonák családjai kézműves termékekkel, a hazájukra jellemző használati és dísztárgyakkal, a nemzetük tradicionális gasztronómiai termékeivel, italaival jelennek meg a vásáron. A vasárnapi eseményhez magyar családok is csatlakoznak.

A karácsonyi vásár bevételét hagyományosan jótékony célja fordítják: egy-egy vásáron egymillió forint körüli összeg gyűlik össze. Korábban támogatták a pápai fogyatékosok intézetét, a helyi kórházat, idén pedig a Fenyveserdő Bölcsőde fogyatékos gyerekeket gondozó csoportjának ajánlják fel a bevételt - tájékoztatott Jusztin-Majercsik Lívia.

A Fenyveserdő Bölcsőde hat fogyatékkal élő kisgyermeket gondoz, közöttük halmozottan fogyatékosokat is. Rajtuk kívül a városból is érkeznek ide családok a speciális foglalkozásokra, így összesen mintegy harminc kisgyermek korai fejlesztésével foglalkoznak - mondta az MTI-nek Cseh Józsefné gondozónő.

Tíz NATO-nemzet (Amerikai Egyesült Államok, Bulgária, Észtország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Norvégia, Románia és Szlovénia) és két Békepartnerségi (PfP) nemzet (Finnország és Svédország) írta alá a Stratégiai Légi Szállítási Képességről (SAC) szóló, 2008. szeptember 23-án hatályba lépett Egyetértési Szándéknyilatkozatot (MOU), lehetővé téve ezzel a NATO Légi Szállítást Irányító Szervezet (NAMO) létrehozását és a SAC-Program beindítását.

Magyarország a befogadó nemzet és a SAC-műveletek fő működési bázisául szolgáló Pápa Bázisrepülőtér rendelkezésre bocsátása mellett a felségjelzést biztosító nemzet szerepét tölti be, valamint végrehajtja a SAC–repülőgépek regisztrációját.

Legolvasottabb cikkeink